• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teniseri zabrinuti: Šta će biti sa Rimom, Rolan Garosom, Vimbldonom?

Autor Mirjana Šegan

Igrači prihvatili odluku o neigranju prvog mastersa sezone u Indijan Velsu zbog koronavirusa, ali su zabrinuti što otkazi stižu u poslednji čas, a naročito za nastavak sezone

 Teniseri zabrinuti: Šta će biti sa Rimom, Rolan Garosom, Vimbldonom? Izvor: Guliver/Getty images/Clive Brunskill

Prvi masters u sezoni, u Indijan Velsu, neće se igrati, i to zbog straha od širenja koronavirusa. Organizatori su saopštili tri dana pre početka da su doneli odluku da otkažu taj masters.

Najave da bi to moglo da se dogodi stigle su pre nekoliko dana kada je javnost obaveštena da će deca koja sakupljaju loptice morati da nose rukavice tokom turnira, kao i da neće dodavati peškire takmičarima. Procenjeno je, posle striktinih uputa lekarskih službi, da je ipak najbezbednije da se ove godine ne igra u Kaliforniji.

Možda će vas zanimati

Neki teniseri nisu baš najbolje primili tu vest, poput Dijega Švarcmana.

Argentinac je napisao na Twitteru, ne ulazeći u to da li je odluka dobra ili loša, da je igrače trebalo obavestiti na vreme, a ne neposredno pre početka turnira.

"Bilo bi dobro kada bi ATP malo bolje komunicirao sa igračima u vezi sa odlaganjem turnira kada smo već svi na licu mesta... Saznati to preko društvenih mreža ili Whatsappa nije baš najsrećnije rešenje", napisao je Švarcman.



I Rafael Nadal, drugi reket sveta, saznao je informaciju o otkazivanju mastersa u SAD. Ipak, on se složio je da je zdravlje najpreče.

"Verovatno ste svi već čuli vesti. Indijan Vels je otkazan. Svi smo ovde i odlučujućemo šta je sledeće. Veoma sam tužan zbog svega što se širom sveta događa sa ovom situacijom. Nadam se da će vlasti uskoro naći rešenja. Ostajte zdravo i sigurno", poručio je Rafael Nadal.



Neki teniseri otišli su korak dalje, poput Džejmija Mareja, specijalistu za dubl. Zapitao se posle otkazivanja Indijan Velsa kada će i gde biti bezbedno da se igra. Pomenuo je i velike turnire koji slede, potpu grend slemova. Da li će ih igrati uopšte ove sezone?

"Za Tur nije dobro ako je Indijan Vels otkazan zbog jednog potvrđenog slučaja virusa u Koačela dolini. U okrugu Brouard (domu Majami Opena) ima više potvrđenih slučajeva. Monte Karlo se graniči sa Severnom Italijom koja je trenutno zatvorena. Masters u Rimu? Rolan Garos? Vimbldon?", ozbiljno je zabrinut za nastavak sezone brat Endija Marej, osvajač sedam grend slem pehara u dublu i miksu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC