• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počela nova NFL epoha: Brejdi od danas nakon 20 godina u novom klubu

Autor mondo.ba/Anadolija

Ponajbolji kvoterbek u istoriji NFL danas je postao član Tampa Bej Bakanirsa

 NFL Tom Brejdi novi član Tampa Bej Bakanirs Izvor: Maddie Meyer/Getty Images North America

Kvoterbek Tom Brejdi, koji je ove sedmice objavio da nakon 20 godina napušta Nju Ingland Petriotse, danas je zvanično postao novi član Tampa Bej Bakanirsa.

Brejdi, koji je jedan od najboljih kvoterbekova u istoriji najjače NFL i koji je sa Nju Inglandom osvojio šest titulašampiona Sjedinjenih Američkih Država, objavio je da se zvanično priključuje ovom klubu.

Možda će vas zanimati

''Uzbuđen, ponizan i gladan pobjeda. Započinjem novo fudbalsko putovanje i zahvalan sam Bakanirsima što su mi pružili priliku da nastavim da radim ono što volim'', rekao je Brejdi.

Sjajni 42-godišnji kvoterbek je po prvi put u karijeri postao je slobodan agent i mogao je da počbe pregovore sa rivalskim timovima u ponedjeljak, iako je transfer period zvanično počeo u srijedu.

Brejdijev novi klub samo jednom se domogao titule u NFL. Desilo se to sad već daleke 2002. godine, između Brejdijevog prvog i drugog trofeja sa ''patriotima''.

Brejdija su Petriotsi izabrali na draftu 2000. godine, a predvodio ih je do trijumfa u Super Boulu 2001, 2003, 2004, 2014, 2016. i 2018. godine. Uz to tri puta je poražen u finalima.

Kakav su posao napravili najbolje ilustruje podatak da Petriotsi nisu osvojili Super Boul prije nego što su izabrali Brejdija i to kao 199. pika na draftu. Sada su uz Pitsburg Stilerse sa šest trofeja najuspješnija franšiza u NFL.

Brejdi je tokom karijere četiri puta bio proglašen za najkorisnijeg igrača Super Boula, a tri puta za najboljeg igrača regularne NF sezone.

Na Pro Boul utakmici nastupio je čak 14 puta, dok je jedini kvoterbek u istoriji NFL koji je ostvario više od 200 pobjeda u regularnoj sezoni.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

NFL

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC