• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igre su otkazane, ali će (retki) srećnici ipak gledati olimpijske klasike

Autor Pavle Knežević

Američka televizija došla na vrlo zanimljivu ideju, odnosno, podigla je staru ideju na viši nivo

 Olimpijske igre su otkazane, ali će (retki) srećnici ipak gledati olimpijske klasike Izvor: Carl Court/Getty Images AsiaPac

Olimpijske igre se ove godine neće održati, ali to ne znači da bar jedan (doduše vrlo mali) deo svetske populacije neće moći da se na dve nedelje izgubi u gledanju najveće svetske smotre sporta.

Naime, američka pretplatnička televizija NBCSN emitovaće skoro 100 sati klasičnog olimpijskog programa noćima u periodu od 13. do 26. aprila, sa naglaskom na Juseina Bolta, Majkla Felpsa i Simon Bajls.

Možda će vas zanimati

Gledaoci će u prvoj nedelji moći da prate programe "Povratak u Rio" i "Povratak u London", koji su posvećeni prethodnim turnirima, a naglasak u njima biće na gimnastici, atletici i plivanju.

U drugoj nedelji, koja počinje 20. aprila, program će početi podsećanjem na Peking 2008. u kome će posebna pažnja biti stavljena na Felpsovih osam zlata (da, uključujući i ONU trku), kao i Boltove svetske rekorde na 100 i 200 metara.

Ove dve nedelje završavaju se drugim olimpijskim klasicima: košarkaškim i gimnastičkim finalima od 1988. do 2016. godine.

Osim toga, gledaoci će imati priliku da vide i olimpijske filmove, kao što su onaj o Džesiju Ovensu u Berlinu 1936. ili "1968", koja govori o mešanju politike i sporta tokom Igara u Meksiku, a čiji je narator Serena Vilijams.

U Srbiji su se već emitovale reprize nekih velikih košarkaških utakmica, što je činila i FIBA putem svog YouTube kanala.

U svakom slučaju, pozdravljamo ideju i nadamo se da je ovako nešto izvodljivo i kod nas kada su u pitanju autorska prava.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC