• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Udovičić preneo stanje u MOK-u: Možda Olimpijske igre ponovo budu odložene

Autori mondo.rs Autori Tanjug

MOK, organizatori Igara u Tokiju i svetski sport uopše pretrpeli su velike finansijske gubitke odlaganjem OI, a zbog neizvesnosti oko toga šta nas čeka na jesen ili zimu, moguće je da ne budu održane ni 2021, rekao je Vanja Udovičić.

 Olimpijske-igre-2020-modjda-budu-ponovo-odlozene-za-2022 Izvor: Carl Court/Getty Images AsiaPac

Vanja Udovičić saopštio je da je Međunarodni olimpijski komitet prvi put izašao sa konkretnim informacijama oko finansijskih gubitaka nakon odlaganja Olimpijskih igara 2020, a da Japan, oprezno gleda unapred.

"Bez obzira što smo u direktnom kontaktu sa MOK, ne dobijamo uvek sve konkretne informacije, ali smo sada čuli koliki je ekonomski udarac i na organizatora i na MOK. Takođe, prvi put smo čuli da se organizator boji šta će se dogoditi na jesen ili zimu i da već sada, zbog iskustva koje imaju, razmišljaju o eventualnom odlaganju Olimpijskih igara za još godinu dana", rekao je Udovičić za Tanjug.

Možda će vas zanimati

Dakle, prvi put se dovodi u pitanje 2021, upravo zbog nepoznanice koju nam je priredi korona virus na međunarodnom nivou, navodi srpski ministar sporta.

"Mislim da je ovo sad jedan oprez unapred, jer imamo iskustvo kako je sport stao i morao da prati sudbinu svih ostalih i da zbog toga sada vrlo bojažljivo gledaju u budućnost i neki naredni period. Ali, ono u šta sam siguran jeste da će naši sportisti na svim ostalim narednim međunarodnim takmičenjaima, i na Olimpijskim igrama, Svetskim i Evropskim prvenstvima, ponovo biti najbolji reprezenti i ambasadori Srbije i da ćemo se vrlo ponositi njihovim sportskim rezultatima", istakao je Udovičić.

Olimpijske igre u Tokiju trebalo je da se održe ovog leta, ali su zbog pandemije korona virusa pomerene za godinu dana.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC