• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dragi Novače, pišem jer nas jedini razumeš i sposoban si da nešto uradiš"

Autori mondo.rs Autori Tanjug

Italijanski teniser Omar Đakalone pisao prvom reketu sveta povodom formiranja novčanog fonda za pomoć slabije rangiranima na ATP listi

 Italijanski-teniser-849.-na-svetu-pisao-Novak-Djokovic-oko-pomoci-za-igrace-u-doba-korona-virus Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Novak Đoković, u saradnji sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom osmislio je način kako da se novačno pomogne teniserima koji su slabije rangirani na ATP listi u vreme pandemije korona virusa kada nema turnira.

Taj plan većina je prihvatila oberučke, dok je bilo i onih koji su kritikovali tu ideju, poput Dominika Tima.

Možda će vas zanimati

Prema tom planu pomoć mogu da očekuju igrači koji su plasirani od 250. do 700. mesta na ATP listi, ne i slabije rangirani, što je pogodilo pojedince.

Konkretno, italijanski teniser Omar Đakalone, 874. na svetskoj listi, uputio je otvoreno pismo svetskom "broju 1" u kojem apeluje da pomoć dobiju svi koji zauzimaju svi u top 1000.

"Pišem ti jer si ti izgleda jedina osoba koja je sposobna da razume i uradi neđto za nas, iskreno verujem da porukom ATP ništa ne bih postigao. Oduvek sam ti se divio kao igraču, isto koliko sam ti se divio i kao osobi. Pokazivao si svoje srce i skromnost i to je pokazala i tvoja briga o slabije rangiranim teniserima. Napravio si određene nivoe jer si spreman da finansijski pomogneš samo igračima od 250. do 700. mesta", napisao je Italijan.

"Verujem da, u ovim uslovima, niko ne bi trebalo da se oseti izostavljenim. Svi koji pokušavaju da žive od ovog sporta i da dođu do svojih ciljeva, svi igrači plasirani do 1.000. mesta, a ne samo do 700. mesta trebalo bi da budu uključeni i ne bi trebalo da budu ostavljeni i prepušteni sami sebi, kao što je uvek bio slučaj", naveo je igrač koji je ove godine zaradio 2.148 dolara, a u karijeri ukupno 93.850 dolara.

"Pričam o onim igračima koji ne mogu da se uzdaju samo u ATP i ITF za hranu i smeštaj, jer moraju da plate i za španovanje reketa, fizioterapeute, a nisu uvek u mogućnosti da sa sobom povedu trenera. Ti igrači moraju da donose odluke na osnovu novca, a ne na osnovu profesionalnog napretka, tako da su primorani da se finansijski izdržavaju putem državnog nagradnog fonda i mečeva za klubove. Tokom karijere upoznao sam mnogo odličnih tenisera koje je ubio sistem i koji su morali da odustanu od ciljeva jer nisu imali porodicu koja je mogla da ih izdržava", istakao je u italijanski teniser Omar Đakalone u pismu Novaku Đokoviću.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC