• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dredi" Braun odgovorio Timu: Španovao sam rekete da bih preživio!

Autor mondo.rs

Njemački teniser objašnjava kolegi koliko je teško biti slabije rangiran na ATP listi

 Dastin-Braun-odgovara-Dominik-Tim-ne-znas-koliko-je-tesko-spanovao-sam-rekete-da-bih-prezivio Izvor: Guliver, Al Bello/Getty Images North America

Njemački teniser Dastin Braun, koji je prije nekoliko godina dospio u centar pažnje kada je dva puta pobijedio Rafaela Nadala, kritikovao je Dominika Tima i njegov odnos prema slabije rangiranim igračima na ATP turu.

Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer osmislili su plan kako da pomognu slabije plasiranim igračima, koji su teško pogođeni neigranjem zbog pandemije koronavirusa. Dominik Tim, treći igrač svijeta, usprotivio se tome.

Možda će vas zanimati

Tim je rekao da neki od tih igrača nisu dovoljno posvećeni tenisu i da ne želi da im daje novac. Na to je reagovao Braun, koji uglavnom igra na čelendžer turu.

"Počeo sam 2004. i živio sam u kamp-prikolici. Preživljavao sam od nedkelje do nedkelje od novca koji zaradim. Ako izgubim u prvom kolu serije 10.000, izgubio bih 117,5 dolara na porez. Zbog toga sam takođe španovao rekete za druge igrače za pet evra po komadu. Da se ovo desilo tada, koštalo bi me karijere", napisao je Braun na Tviteru.

Poslije toga se razvila diskusija na ovoj društvenoj mreži, a teniser jamajčanskog porijekla, poznat po svojim "dredovima" rekao je da svako ima pravo da sa svojim novcem radi šta hoće, ali se složio sa mišljenjem svog kolege Ilje Marčenka, koji je ocijenio da treba promeniti cijeli sistem, jer slabije rangirani igrači zaslužuju više.

Braun ima 35 godina, a osim frizure, poznat je po tome što je pobijedio Nadala u Haleu 2014. i Vimbldonu 2015. godine. Trenutno je 239. igrač svijeta, a popularan je kod publike zbog zabavnog stila igranja i zbog toga što voli da izvodi trik udarce i tako zabavlja publiku.

Od turnira je do sada zaradio nešto manje od tri miliona dolara.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC