• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istrčao maraton u Sarajevu u doba korone: Za djecu s teškoćama u razvoju!

Autor mondo.ba

Maratonac i humanista Zoran Dedić uspješno je istrčao svoj prvi samostalni, humanitarni maraton dužine 42.2 kilometra, koji je trčao za pomoć djeci s poteškoćama u razvoju.

 Zoran Dedić, maraton Sarajevo, humanitarna trka Izvor: Anadolija

Zaposlenik sarajevske opštine Stari grad trčao je od zgrade opštinske zgrade do Darive i nazad, a ostvario je vrijeme od 4:16:46, prenijela je agencija "Anadolija".

"Uspio sam. Umoran sam, ali što je najvažnije uspio sam ispuniti svoju misiju i istrčati maraton bez povreda. Hvala svima koji su me podržali tokom ove trke", rekao je Dedić poslije prolaska kroz cilj.

Možda će vas zanimati

Zoran je jedan od najuspješnijih trkača rekreativaca u cijeloj regiji, a punih 26 godina aktivno se bavi trčanjem i iza sebe ima istrčanih više od 250 trka, od toga najviše maratona i polumaratona.

Na ovaj potez se odlučio se da bi svojim sportskim angažmanom podržao one kojima je u ovim teškim okolnostima izazvanim pandemijom korona virusa najpotrebnije.

"Volim djecu, volim pomagati i sve ovo je iz ljubavi. Nije mi cilj da sebe promovišem, ali mi je cilj da probudim svijest građana i da svi na svoj način pomognemo onima kojima je to najpotrebnije", izjavio je Dedić.

Izvor: Anadolija

Nada se će se veliki broj ljudi uključiti u akciju, kao što je to slučaj sa načelnikom ove sarajevske opštine Ibrahimom Hadžibajrićem i sekretarkom organa državne uprave Almom Destanović.

Sva prikupljena sredstva biće uplaćena djeci sa teškoćama u razvoju, koji se nalaze u zavodu Mjedenica, centru "Vladimir Nazor" i Centru za slušnu i govornu rehabilitaciju, a koji su u evidenciji opštinske Službe za obrazovanje, kulturu i sport putem koje se projekat realizuje.

U vremenu pandemije korona virusa kada su zaustavljeni svi redovni tokovi života posebno su pogođene kategorije poput ove, pa će im svaki prodani kilometar i svaka uplaćena marka biti od velikog značaja.

Maraton je pratio sudija Islam Đugum, državni rekorder Bosne i Hercegovine. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC