• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čilić: Đoković radi nešto što nikada nije radio nijedan svetski "broj 1"

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

Hrvat je imao samo reči hvale za Srbina.

 Marin-Cilic-nikada-nijedan-svetski-broj-1-nije-radio-to-sto-radi-Novak-Djokovic-skidam-kapu Izvor: Guliver/Getty images/Clive Brunskill, Clive Brunskill/Getty Images Europe

Tenis se ovih dana možda jeste u manjoj meri vratio na teren, zanimljivim turnirom na Floridi, ali zvanična teniska sezona, kako stvari stoje, neće još dugo

Toga je svestan i Marin Čilić, koji je komentarisao dešavanja u svetu tenisa, uključujući i zalaganja Novaka Đokovića za pomoć ugroženim teniserima.

Možda će vas zanimati

Hrvatski teniser koji je i gren slem šampion trenutno se nalazi u kući svoje supruge u Cavtatu, gde ima priliku da trenira, ali i da provodi vreme sa nedavno rođenim sinom.

Uslovi koje tamo ima olakšali su mu snalaženje tokom pandemije korona virusa

"U Cavtatu sam pronašao posebno nadahnuće za to. Teren je u blizini, ključ mi je dao upravnik terena pa smo mogli da treniramo kad nije bilo nikoga, odvojeni od svih. Volim da treniram, uz prolećno sunce i cvrkut ptica to je posebno uživanje. Sad imam puno vremena, nisam ničim opterećen, pa se mogu posvetiti nekim detaljima za koje pre nisam imao vremena", rekao je Čilić u intervjuu za "Večernji".

Čilić se dotakao ulogom koju Đoković obavlja van terena, odnosno njegovim radom na mestu predsednika Saveta igrača. Hrvat ima vrlo jasan stav.

"Nikad se u istoriji neki broj jedan nije toliko angažovao u pomaganju igračima kao Novak poslednjih godina. Stvarno je upućen u većinu problema, na terenu i van njega, sluša sugestije, pokreće inicijative, otvara neke druge kanale... Skidam mu kapu do poda na tome", objasnio je.

Đoković je bio jedan od zagovornika da 100 najboljih tenisera sveta izdvoji određenu novčanu sumu i pomognu onima koji su lošije rangirani i stoge najviše ugroženi stopiranjem teniske sezone.

Izvor: Guliver/Quinn Rooney/Getty Images

Čilić bi po tom predlogu, kao 37. teniser sveta, trebalo da uplati 10.000 dolara.

"Nisam još (uplatio novac) jer još postoje neki upitnici oko celog modela, posebno oko raspodele novca, iako sam potpuno za to da se pomogne onima koji su se našli u finansijskim problemima. U kontaktima sam ovih dana s više igrača, najviše s Kanađaninom Vasekom Pospišilom, razmenjujemo razmišljanja i informacije u vezi s tim", kaže Čilić.

On dodaje da postoje nejasnoće u čitavom sistemu.

"Nejasno je, na primer, da li bi trebalo pomoći i onim teniserima koji su u ovom trenutku možda i slabije plasirani, ali su u karijeri zaradili dva ili više miliona dolara. Teniske organizacije i gren slem turniri skupili su već neki novac, neke pomoći će biti, ali jasno je da to nije dugoročno rešenje", zaključio je Marin Čilić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC