• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak Đoković jedva čeka: U Beogradu jedan od najvećih događaja na svijetu!

Autor Mladen Šolak

Nema dileme, biće to sjajan sportski događaj.

 Novak-Djokovic-Adria-Tour-2020-turnir Izvor: Tanjug/Srdjan Stevanovic

Splet teških okolnosti i globalna pandemija virusa korona okupiće ovog juna u Beogradu niz velikih svjetskih tenisera. Naravno, na čelu sa najboljim među njima, Novakom Đokovićem.

Na terenima sportskog centra "Novak" od 12. do 14. juna biće održan turnir "Adria Tour", na kojem će igrati niz značajnih tenisera, a među njima i Grigor Dimitrov, nekadašnji "Broj tri", koga su Đokovići u utorak dočekali na aerodromu.

Možda će vas zanimati

Nole je iste večeri gostovao u Dnevniku Radio-televizije Srbije i govorio o ideji da nastane ovaj turnir.

"Ta ideja se rodila prije nepunih mjesec dana. Iako je za ovakve događaje potrebno između šest i 12 mjeseci da bi se organizovalo na najvišem nivou, postoji puno dobre volje, jer ćemo okupiti svjetski teniski vrh u Beogradu nekoliko dana. Naravno, potom i na ostalim lokacijama".

Đoković je rekao da će taj humanitarni događaj biti organizovan uz sve neophodne mjere i uz puno poštovanje propisa o zaštiti od virusa korona.

"Hvala svim ljudima u organizaciji. Uz Božiju pomoć i dobro vrijeme, biće spektakl", dodao je Novak.

Svetski "Broj 1" objasnio je i kako će izgledati turnir.

"U subotu i nedjelju imaćemo mečeve u okviru formata koji smo napravili. Igraće "svako sa svakim", u dvije grupe po četiri igrača. Ideja je bila da se skrate setovi, da možemo da imamo osam mečeva u jednom danu na jednom turniru. To je izuzetan podvig. Svako ko je kupio kartu za jednu sesiju, dnevnu ili večernju, u subotu ili dnevnu u nedjelju, moći će da vidi bar jedanput svakog tenisera. Raspored je zaista izvrstan", rekao je on.

Ceremonija otvaranja počeće u petak u 16 časova, uz muzički program, nastup čuvenog Nemanje Radulovića, a beogradska publika moći će da na Dorćolu vidi i srpsku teniserku Jelenu Janković, koja nije nastupala dvije godine.

"Još se nije zvanično povukla i hvala joj što je odlučila da dođe i da nastupa. Radostan sam jer ću imati priliku da igram sa njom, a na drugoj strani će biti Olga Danilović i Nenad Zimonjić".

Novak je za kraj posebno naglasio...

"Ovo je najveći sportski događaj, s obzirom na vrhunske tenisere koji će biti tu. Naravno uz svu organizaciju, biće ovo jedan od svakako najvećih sportskih događaja u svijetu za vrijeme trajanja korona virusa. Za sve je ovo novo, moramo da poštujemo mjere i propise i nadamo se da ćemo imati to više ljudi na tribinama. Imamo 4.800 mejsta i još postoji mjera socijalne distance, pa ćemo vidjeti da li će se to promijeniti", rekao je Đoković.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC