• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zanardi životno ugrožen, nalazi se u veštačkoj komi, lekar vrlo uzdržan

Autor Mirjana Šegan

Bivši vozač Formule 1 operisan je i u veoma je teškom stanju nakon nesreće u Italiji

 Aleks Zanardi životno ugrožen, nalazi se u veštačkoj komi, lekar vrlo uzdržan Izvor: Guliver Getty Images/i Stock/gorodenkoff

Bivši vozač Formule 1 Aleks Zanardi nalazi se u veoma teškom stanju posle nesreće koja mu se dogodila u Italiji, kada je na njega naleteo kamion.

On je stradao u petak popodne u blizini Pjence u Toskani tokom trke paraolimpijaca na ručnim biciklima, pa je hitno helikopterom prevezen u bolnicu u Sijeni.

Možda će vas zanimati

Zanardi, koji ima 53 godine, hitno je operisan, a nakon hirurškog zahvata bolnica je izdala saopštenje u kojem je nevedeno da je njegovo stanje stabilno, ali da je i dalje životno ugrožen.

On je zaradio ozbiljne povrede glave i smešten je na intenzivnoj nezi. Zanardi je intubiran i nalazi se u veštački izazvanoj komi.

Đuzepe Oliveri, neurohirurg bolnice u Sijeni koji je operisao vozača, objasnio je da je Zanardi u veoma teškom stanju, kao i da je nezahvalno davati prognoze.

"Primljen je u veoma teškom stanju, ali je operacija prošla kako smo očekivali. Kakva će prognoza biti sutra, za nedelju dana, 15 dana, zaista ne mogu da kažem. On je trenutno životno ugrožen, a u takvim situacijama poboljšanja mogu biti vrlo mala tokom vremena, a pogoršanja se mogu desiti iznenada", naveo je Oliveri.

Aleks Zanardi je paraolimpijski šampion iz Londona 2012. i 2016. godine. On je u nesreći koju je doživeo 2001. godine izgubio obe noge do kolena.

Prethodno je vozio u Formuli 1 od 1991. do 1994. i 1999. godine, za ekipe Džordan, Minardi, Lotus i Vilijams i upisao je 44 nastupa.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC