• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠOK: Četvorostruki šampion Formule 1 ide u PENZIJU?

Autor Milutin Vujičić

"Za mene je bilo iznenađenje kada me je pozvao Matija i rekao da ne postoji namjera ekipe da nastavimo saradnju".

 Formula 1 Sebastijan Fetel penzija Izvor: Guliver/Getty Images/Charles Coates, Charles Coates/Getty Images Europe

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel rekao je danas da je spreman da zauvijek da napusti Formulu 1 ako ne dobije dobru ponudu za narednu sezonu, prenosi agencija Beta.

Četvorostruki svjetski šampion će na kraju sezone napustiti Ferari, pošto nije dobio ponudu za novi ugovor. Sezona u Formuli 1 počinje u nedjelju, trkom za Veliku nagradu Austrije, dok je Fetel trenutno "slobodan agent".

Možda će vas zanimati

 "Želim da budem siguran da donosim ispravnu odluku za mene i moju budućnost. Priroda mi je takmičarska, mnogo sam postigao u sportu, motivisan sam i želim da ostvarim više. Da bih to uradio, potrebni su mi pravi 'paket' i pravi ljudi oko mene i to u ovom trenutku tražim. Ako se ukaže prilika, onda je prilično jasno. Ako ne, vjerovatno ću morati da potražim nešto drugo", rekao je Fetel.

Za razliku od dvostrukog šampiona Fernanda Alonsa, koji bi mogao da se vrati takmičenjima uprkos tome što je završio karijeru 2018. godine, Fetel je rekao da njegov mogući odlazak iz Formule 1 neće biti privremen.

"Vjerujem da, ako ste spremni da zatvorite vrata, onda bi trebalo da budete spremni to da uradite i da ne očekujete da ćete ih ponovo otvoriti. Morate da budete svjesni odluke koju donosite i zbog toga ne jurim ni u šta. Naredne nedjelje i mjeseci će vjerovatno donijeti jasniju sliku", naveo je Fetel.

Jedna od mogućih opcija za Fetela je Reno, koji će ostati bez Danijela Rikarda sljedeće sezone, ali se spekuliše da ekipa razmatra mogućnost dovođenja Alonsa.

Druga, manje vjerovatna opcija, je da bi Fetel mogao da zamijeni ili Valterija Botasa ili Luisa Hamiltona u Mercedesu. Obojici ističu ugovori na kraju sezone, ali se očekuje da će produžiti saradnju sa aktuelnim šampionima.

Izvor: Guliver/Mark Thompson/Getty Images

Prošle sezone od Fetela je bio bolji timski kolega Šarl Lekler, iako je vozaču iz Monaka to bila prva sezona u Ferariju, a tek druga u Formuli 1. I dok je Lekleru ponuđen petogodišnji ugovor do 2024. godine, Fetel nije mogao da se dogovori sa direktorom Matijom Binotom o novom ugovoru.

"Za mene je bilo iznenađenje kada me je pozvao Matija i rekao da ne postoji namjera ekipe da nastavimo saradnju", rekao je Fetel, koji će u petak napuniti 33 godine.

Prošle sezone Fetel i Lekler su bili u zategnutim odnosima, čak su se i sudarili na trci u Brazilu. Nijemac je rekao da će poštovati timske naredbe ove sezone, ako od njega bude traženo da propusti Leklera, ali da nema namjeru da se odrekne svog takmičarskog duha.

"Ako se situacija ukaže, onda je ima smisla da očekujete da će obojica vozača pomoći jedan drugome. Ne mislim da to ima veze sa činjenicom da mi ističe ugovor. Ali, u isto vrijeme, trkaš se za sebe i neću Šarlu olakšati život na stazi tako što ću ga puštati", rekao je Fetel.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC