• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oni su budućnost Borca m:tel!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometni klub Borac m:tel predstavio je u srijedu šestoricu mladih igrača s kojima je potpisao stipendijske ugovore, kao i golmana Lazara Beru, koji je stavio paraf na prvi profesionalni ugovor u karijeri.

 RK Borac predstavio mlade igrače s kojima je potpisan stipendijski ugovor Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Banjalučki Borac m:tel je potpisao ugovore sa golobradim mladićima, koji bi u perspektivi trebali da postanu okosnice ekipe čije su boje u slavnoj istoriji kluba branili i nekadašnji osvajači zlatnih olimpijskih medalja Abas Arslanagić, Milorad Karalić, Nebojša Popović, Dobrivoje Selec, Zlatan Arnautović i Zdravko Rađenović, a čije se fotografije na zidu slavnih nalaze iza novih banjalučkih rukometnih nada.

Možda će vas zanimati

Nakon što je trener crveno-plavih Mirko Mikić obrazložio plan i program priprema za novu sezonu u kojoj će Borac m:tel jurišati na tri fronta, zasad, jer postoji mogućnost igranja i u SEHA ligi, o kojoj je posebno govorio direktor Vladimir Branković, riječ su preuzeli mladi rukometaši "Velikana iz Gospodske".

Učtivo su se predstavili, objasnili šta za njih znači igranje u Borcu m:tel, aktuelnom šampionu BiH, ali i nekadašnjem prvaku Evrope i osvajaču Kupa IHF.

Nemanja Milovac (18) je izjavio da je potpisao stipendijski ugovor poslije devet godina treniranja u banjalučkom klubu.

"Znači mi mnogo kao podstrek za dalji rad. Mnogo mi je značilo i da igram turnire u inostranstvu, kao i nastupi u Prvoj ligi Republike Srpske gdje smo svi sticali iskustvo. Sad sam spreman za pripreme seniora i pokušaću da se nametnem treneru Mirku Mikiću", rekao je Milovac, buduće lijevo krilo Banjalučana.

BERA OSTVARIO DJEČAČKI SAN!

Jedini sa potpisanim profesionalnim ugovorom je golman Lazar Bera (21), koji je priznao da se time ostvario njegov dječački san. "Prije par dana sam potpisao prvi profesionalni ugovor sa Borcem i to je za mene ostvarenje dječačkog sna. Zahvalan sam na tome i vjerujem da sam to zaslužio za kompletan rad. Srećan sam što ću od ove sezone dobiti trenera golmana Marija Blaževića, a takođe što su ugovore produžili Slađan Subotić i Bojan Ljubišić, koji su mi dosad puno pomogli i siguran sam da će mi biti od velike koristi u daljem napretku i razvoju", istakao je Bera.

Mladi Ognjen Kalamanda (16) igra na poziciji lijevog beka i u Borcu je skoro sedam godina.

"Potpis za Borac meni predstavlja motivaciju za treninge kako bih u budućnosti pomogao klubu da ostvari što veći uspjeh. Omiljeni rukometaš mi je Sander Sagosen i Elohim Prandi, a od naših Dejan Malinović, iako ne igra na mojoj poziciji".

Jedan od dvojice najmlađih igrača, koji je poslije četiri godine mukotrpnih treninga dobio povjerenje stručnog štaba i čelnika kluba je i petnaestogodišnje lIjevo krilo Kosta Štrbac.

"Ovaj ugovor mi daje motivaciju da treniram jače i da ostvarim što bolje rezultate. Nadam se da će tako i biti. Dosad su me u mlađim kategorijama trenirali Aleksandar Međedović, Srđan Bilandžić, pomalo i Nebojša Golić, kao i aktuelni trener Mikić".

Da postane fantastičan lijevi bek, sudeći po impresivnih 198 centimetara, sve predispozicije ima petnaestogodišnji Mario Ćulum.

"Za mene je čast što sam potpisao ugovor za Borac, a naravno kao i ostalima, daje mi dodatni motiv da što vrijednije treniram kako bih pomogao klubu da zabilježi što bolje rezultate".

Sličnog mišljenja je i srednji bek Petar Grbić (17), kao i Nikša Petrović, godinu dana mlađi kolega na istoj poziciji.

"Ne smijemo stati sad kad smo potpisali ugovore, već da grizemo još jače i prvo se dokažemo treneru Mikiću, a onda nadam se i banjalučkoj publici", rekao je Grbić a Petrović dodao:

"Ovo je i pokazatelj da se uloženi dosadašnji trud nekako isplatio i da nikako sada ne smijemo stati već kao i što su rekli ostali, moramo da se dokazujemo jer smo tek na početku".

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC