• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Noletov poster za njega je ceo svet: Novak ima milione navijača, Petar je više od toga!

Autor Nikola Janković

"Njemu materijalno ne predstavlja ništa, ali ovo ga je obradovalo", rekao je tata Zoran za Mondo, rešen da sinove jednog dana odvede na turnir da vide svog omiljenog sportistu. Ako nije daleko, naravno.

 Novak-Djokovic-razlog-za-osmeh-Petar-decak-sa-autizmom-iz-Makedonije-prati-sve-Noletove-meceve Izvor: Privatna arhiva

"Doneo deda malom Petru", napisao je Zoran Mijalkov danas na Twitter profilu, želeći sa pratiocima da podeli sreću zbog iskrenog osmeha svog starijeg sina.

Možda će vas zanimati

"Nasmejao se kada je video, bio je iznenađen", dodao je ispod slike, na kojoj Petar dečačkim osmehom gleda i dodiruje poster svog omiljenog sportiste, Novaka Đokovića.

"Trudim se na svakakve načine da ih nasmejem i zabavim, ali moj maksimum često nije dovoljan", napisao je jedan osnivača društva za pomoć deci sa autizmom u Makedoniji.

Izvor: Privatna arhiva

U razgovoru za Mondo, Zoran je ispričao kako su se njegovi sinovi vezali za Novaka i šta je posebno rastužilo Petra. I njegov mlađi sin, Nikola, rođen je sa ovom autoimunom bolešću.

"Kao i svaki stariji brat, Petar mu je uzor. Sad i Nikola obožava Novaka, prate sve njegove mečeve. Ranije su hteli samo Sunđer Boba da gledaju i tako smo saznali da reaguju na Novaka i da im on mami osmehe. Vrteli smo kanale kada je na Eurosportu išao njegov meč, kada su jednom videli Novaka na TV-u. Počelo je slučajno, sada već razmišljam kako da mu omogućim da gleda meč uživo sa tribina", rekao nam je Zoran.

Kaže da je deka dao Petru obećanje, kada je video koliko ga je poster obradovao. Od danas će štedeti da unuke odvede na turnir na kom Novak bude igrao. Naravno, neki koji nije daleko od Štipa.

"Petar ne govori", napomenuo nam je.

"Ali on jasno razume energiju drugih ljudi, ako može tako da se kaže. Njemu materijalno ne predstavlja ništa, ali ovo ga je obradovalo", rekao je Zoran.

Izvor: Privatna arhiva

I njega je dedin gest obradovao, jer nije bio slučajan.

"Bio je jako nesrećan kada je kladionica na Trgu pre nekoliko dana skinula Novakov poster sa zida, koji bi Petar išao da dodirne svaki put kada bismo išli u šetnju", ispričao nam je.

"A šetamo najmanje tri sata, svaki dan".

Zoran je primetio promenu raspoloženja, ali izgleda da nije bio jedini.

"Danas, eto, dobi poster. I nasmejao se iskreno", rekao nam je Zoran za kraj razgovora, taman da na vreme pripremi prenos meča.

Novak igra večeras!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC