• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak živi od igranja pred 25.000 ludih navijača, biće mu teško: Za Bekera je Đoković prvi favorit, ali...

Autor Pavle Knežević

Legendarni šampion kaže da ni Đokoviću neće biti lako na US Openu

 Novak-Djokovic-US-Open-Boris-Beker-prvi-favorit-prazne-tribine-duga-pauza-tenis Izvor: Guliver/Getty images/Clive Brunskill, Clive Brunskill/Getty Images Europe

Bivši trener Novaka Đokovića i nekadašnji veliki šampion Boris Beker rekao je da prvi teniser sveta jeste glavni favorit na predstojećem US Openu, ali da mu neće biti lako u Njujorku zbog trenutne situacije.

Beker je ponovo stao u zaštitu Đokovića od napada koji i dalje traju zbog organizovanja Adrija tura u junu, kada se naizgled ceo teniski svet okrenuo protiv njega.

Možda će vas zanimati

Beker je osvojio šest grend slemova kao igrač, i šest kao trener, pošto je sa Đokovićem radio tri godine, tako da je svakako pozvan da pruži svoj sud, što je i učinio za Jurosport, gde je sada stručni konsultant.

"Novak je, naravno, glavni favorit. On je prvi teniser sveta, ali njemu će biti jako čudno da igra pred praznim tribinama. On živi od ljudi na tribinama, on voli da igra pred 25.000 ludih Njujorčana. Za njega je to otežavajuća okolnost. To je prednost slabije rangiranim igračima. Oni bolji su navikli na ljude na stadionu… Jedva čekam da vidim kako će najbolji da se snađu s tim, pogotovo u prvim rundama", rekao je Beker.

Nema Nadala, nema Federera, da li je Đokovićev trijumf zagarantovan?

"Ne, ne. Nije tako. Ne treba da zaboravimo da su svi, uključujući i Đokovića imali pauzu. Niko nije mogao da igra nikakve mečeve. Čak i ako ste Novak Đoković, sa 17 grend slemova za pasom, i dalje vam trebaju turniri, treba vam ritam. Igranje jednog turnira pre je dobro, ali nije idealna priprema, naročito za Novaka", objašnjava Beker.

Može li mu neko stati na put ili predstavljati izazov na putu ka tituli?

"On je jako iskusan, ali ovo nikada nije iskusio. Imao je savršenu godinu do sada, bez ijednog poraza, ali i sada nailazi na izazove. U prva dva meča na Sinsinatiju je bio na ispitu pomalo. Sada je počeo bolje da udara loptu i to mu je dobro. Ali, svi počinju od nule. Da, on je favorit, ali sva pažnja će biti na njemu i moraće da vodi računa o ovom novom iskustvu. Kada dođe do druge nedelje, počeće da se oseća mnogo bolje", ispričao je Beker.

Neki kažu da će pored imena osvajača ovog US Opena uvek stajati zvezdica, u smislu da će biti manje važan od drugih, ali Beker se uopšte ne slaže sa tim mišljenjem.

"Mislim da će značiti podjednako ko god da osvoji turnir. Ovaj je važan kao i ranije što su bili važni. Veliki napor je napravio svako ko je došao u Njujork i ko je postao dostupan da igra u grend slemu. Sedam mečeva, igranje u pet setova, teško je, baš teško. Tako da ko god za dve nedelje bude podigao trofej, biće zasluženi pobednik. Treba mu odati poštovanje koje zaslužuje", objasnio je Beker.

Adrija tur je neizbežna tema. Ne toliko turnir, koliko reakcija teniskog sveta, kome je Novak praktično postao "neprijatelj broj jedan".

"Uopšte ne razumem kritike: organizovao je turnir u svojoj zemlji, gde su pravila i zakoni drugačiji nego u Velikoj Britaniji i Nemačkoj. Jasno je da ne bi organizovao da nije bilo dozvoljeno. Povrh toga, skupljao je novac za one kojima je potreban, nije to bilo za nagrade, već da pruži ljudima kojima je potrebnije nego njemu", počeo je Beker.

Grešaka je ipak bilo.

"Ta žurka je bila greška, to što su se igrači opustili. Bilo je tamo 25-30 ljudi, imali su labavo veče, a uvek treba da budu uzori i treba da budu savršeni bukvalno svakog dana u godini, ali te noći nisu bili. Ali, da se svi ti igrači tako oštro kritikuju, to je stvarno van pameti. Neki su 'zakačili' virus i platili su najvišu cenu, bili su u karantinu dve nedelje. Princip je bio na mestu i nikad nisam razumeo kritike", rekao je Boris Beker.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC