• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve što treba da znate o Novakovom izbacivanju: Kakva su pravila, ko ih je kršio i odakle je Srbinu stigla podrška?

Autor mondo.rs

Neki kažu da je previše strogo, drugi se raduju,...

 Novak Đoković izbacivanje sa US Opena - tekstovi, video snimci, treneri, reakcije Izvor: Getty Images/Al Bello, Al Bello/Getty Images North America

Centralna vijest dana, ove sedmice, možda već sada i mjeseca septembra. Teško da će se u narednim danima u svijetu sporta desiti nešto ovoliko bitno.

Novak Đoković, prvi favorit na ovogodišnjem US Openu, diskvalifikovan je sa tog turnira. Razlog je udaranje lopticom linijskog sudije, gospođe koja je poslije kontakta pala kao pokošena.

Možda će vas zanimati

I dok cijeli svijet priča o Novakovoj diskvalifikaciji, MONDO se potrudio da vam na jednom mjestu ponudi sve ono bitno što se desilo u Njujorku tokom noći, današnjeg dana ili u istoriji, a da ima dodirnih tačaka sa ovom temom, skupi na jedno mjesto. U ovaj tekst!

Među prvima se o incidentu oglasio Mats Vilander, čovjek koji je u prošlosti imao neke izjave koje nisu išle na ruku novaku Đokoviću. On je pričao o frustriranosti, ali je bio na strani Srbina! Sličan stav je imala i Žastin Enan, nekada najbolja teniserka svijeta!

Na strani Novaka Đokovića našli su se i neki domaći sportisti, koji su tvitovali o incidentu, ali je bilo i onih koji smatraju da je kazna adekvatna. Naravno, u toj grupi je prednjačio Nik Kirjos, koji je odmah sebe stavio u centar pažnje! Na drugoj strani je bio Borna Ćorić, koji je sa Novakom u odličnim odnosima.

A šta ćemo sa onima koji nisu kažnjavani?

Nedavno je jedan teniser lopticom pogodio kamermana i nije kažnjen za to! Slične situacije su imali Rafael Nadal, koji je kasnije ostao u dobrim odnosima sa djevojčicom koju je pogodio, i Rodžer Federer, koji je samo izazvao smijeh!

Posebna priča je Serena Vilijams, žena koja je samo na US Openu imala četiri velika skandala i nikada nije diskvalifikovana. Možda je to neka protekcija, zato što je Amerikanka.

Zbog istog ili sličnih prekršaja kažnjavani su Mekinro, Nalbandijan, Šapovalov, Henman, Rodionova i naravno Kirjos, koji je ipak išao korak dalje.

Rafael Nadal se našao u centru pažnje i jer je pogođena gospođa njegov veliki fan, a Mekinro je istupio da objasni kako će Novaka sada pratiti loš imidž do kraja karijere.

Svoje viđenje situacije dala je i supruga najboljeg svjetskog tenisera, Jelena, a oglasio se i Boris Beker, nekadašnji Đokovićev trener.

Što se tiče samog pravila zbog kog je Novak izbačen, tu je sve jasno, a ovako se srpski teniser pravdao sudijama koji su donosili odluku. Postoji i audio verzija tog snimka, na kom Novak ubjeđuje supervizore da se meč nastavi.

Kazni za Novaka će biti i nakon diskvalifikacije. On se nije pojavio na konferenciji za medije, oduzet mu je osvojeni novac sa ovog turnira, a zbog nesportskog ponašanja će morati da plati još!

Nakon meča u kom je odigrano samo devet gemova prvo je izjavu dao Pablo Karenjo Busta, a izjavu Novaka Đokovića smo čekali nešto duže. Pored izjave koju je dao sinoć, prisetili smo se i jedne ranije izjave koju je dao najbolji svetski teniser. Kada se poveže sa ovim dešavanjima, dodatno dobija na značaju.

A znate li ko ga je izbacio sa turnira? Trebalo bi da znate da je i direktor USTA zaključio da je izbacivanje bilo po pravilima.

Uglavnom, ova situacija je poslužila nekim zapadnim medijima da ponovo upute kritike na Đokovićev račun. Idu čak toliko daleko da ga nazivaju daviteljem, ali mi dobro znamo da će se najbolji srpski sportista vratiti i nastaviti da osvaja velike trofeje!

 Pogledajte iz drugog ugla kako je izgledalo kada  je Novak Đoković pogodio gospođu koja je bila linijski sudija, a mi ćemo nastaviti da brinemo za njeno zdravlje.

Pored toga, trebalo bi brinuti i za tenis. Po prvi put od 2004. godine nijedan od ''velike trojke'' neće igrati polufinale Gren slema. Punih 16 godina!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC