• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak nije prvi diskvalifikovan: Nalbandijan lomio reklame, Mekinro pravio haos, Rodionova gađala publiku!

Autor Dušan Ninković

Srpski teniser se priključio grupi od nekoliko tenisera koji su pravili slične ''incidente''.

 Teniseri diskvalifikovani sa turnira spisak Izvor: Guliver, Getty Images/Getty Images Europe

Najbolji teniser svijeta je suspendovan sa US Opena. Drugi gren slem sezone, koja je već sada katastrofalna, dobiće novog osvajača, a Novak Đoković će šansu za 18. titulu na najvećim turnirima morati da potraži negdje drugo.

Ipak, ovakav scenario u tenisu nije prvi put viđen. Ranije se već dešavalo da teniser zbog slučajnih ili namjernih napada na sudije i ostala lica na stadionu dobiju kaznu.

Tako su među izbačenima sa turnira Nik Kirjos, Denis Šapovalov, David Nalbandijan, Tim Henman, ali i jedna dama!

Možda će vas zanimati

Tradiciju izbacivanja sa velikih teniskih takmičenja započeo je Džon Mekinro, kontroverzni američki teniser koji je često kršio pravila. Iako je bio veliki, jedan od najvećih u istoriji sporta, on je izbačen sa Australijen Opena 1990. godine.

Mekinro je u četvrtom kolu tog turnira čak tri puta kršio pravila ponašanja, a nakon trećeg prekršaja je meč prekinut. On je eliminisan sa turnira, a Mikael Pernfors je prošao dalje.

Svježiji primer je Tim Henman, dugogodišnja nada Britanaca za titulu na Vimbldonu. Istina, nikada do nje nije stigao, ali su se oni nadali, okupljali na ''Henmanovom brdu'' i navijali za čovjeka koji je ostao daleko od trofeja.

Henman je baš na Vimbldonu 1995. godine učešće završio tako što je pogodio djevojčicu koja skuplja loptice. Iako je bio domaći teniser i velika nada domaće publike, to je bio kraj turnira.

Za slučaj Nika Kirjosa vjerovatno već znate, Australijanac je u teren ubacio stolicu i nije više želio da igra, a u mlađoj gardi tenisera je i Denis Šapovalov. On je u bijesu lopticom pogodio stolicu glavnog sudije, pa mu je odmah postalo jasno da više neće igrati tog dana.

Taj detalj se desio u okviru Dejvis kupa, kada je Šapovalov predstavljao Kanadu koja je poražena od Velike Britanije.

Denis Šapovalov i incident u Dejvis kupu.
Izvor: Youtube/Fan Tennis TV

Nevjerovatna situacija desila se i Davidu Nalbandijanu. Argentinac je bio temperamentan, ali nije imao namjeru da povređuje sudije. Mnogi ga znaju kao fer igrača i jednog od najpoštovanijih tenisera na turu, pa je njegov incident krajnje bizaran.

On je pokušao da šutne reklamu koja se nalazila pored terena, a zapravo je povrijedio linijskog sudiju. Sve se odigravalo na Kvinsu, pa su Britanci, koji strogo poštuju pravila, odmah reagovali eliminacijom.

Argentinac je izbačen sa Kvinsa.
Izvor: YouTube/The Telegraph

A može li jedna dama da bude izbačena sa turnira zbog prekomjerne upotrebe sile? Pitajte Anastasiju Rodionovu, teniserku koja je davne 2007. godine suspendovana u Sinsinatiju.

Dok je igrala svoj meč protiv Anželik Kerber, u njegovom trećem setu je pogodila jednog gledaoca. Nju je iznerviralo što čovjek na tribinama navija za njenu protivnicu, pa ga je lijepo pogodila lopticom. Doduše, to je značilo i kraj zanimljivog meča.

Kerber je prošla u narednu fazu, rezultatom 4:6, 6:4, 1:0, jer je to bio rezultat u trenutku prekida.

Iako nam je eliminacija prvog favorita turnira teško pala, primjera u svetu tenisa ima još. Svejedno, Novak će se vratiti i nastaviti da osvaja trofeje na najvećim svjetskim turnirima.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC