• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučke "osice" osvojile peti trofej Kupa Republike Srpske, poslije pauze od devet godina!

Autor mondo.ba

Poslije devet godina, rukometašice banjalučkog Borca osvojile su trofej Kupa Republike Srpske.

 ŽRK Borac pobjednik Kupa RS  2020. Izvor: MONDO

Banjalučanke su u nedjelju popodne u dvorani Borik, deklasirale Jedinstvo iz Brčkog rezultatom 30:17 i osvojile pehar namijenjen pobjedniku Kupa RS.

Možda će vas zanimati

"Osice" su od starta nametnule žestok ritam, prednost je konstatno rasla i već poslije prvog dijela bilo je jasno da će trofej ostati u Banjaluci.

Dajana Ignjatović sa šest golova bila je najefikasnija u Borcu, a kod Brčanki isti učinak je imala Ajla Alikadić koja je sa 13 golova bila prvi strijelac. Najbolji golman je Darjana Vukliš dok je najbolji igrač Božana Ćutković (obje iz Borca). Njima su nagrade uručili Darko Savić, Bojan Ljubišić i Dragana Knežević.

Prelazni pehar kapitenu Banjalučanki Božani Ćutković uručio je golman Borca m:tel Bojan Ljubišić, a pobjednički Nada Tešanović, predsjednik ŽRK Borac.

Srebrne medalje Jedinstvu dodijelio je predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević kao i novčani ček od 1.500 KM.

Ček od 2.000 KM, Umičević je dodijelio pobjedničkom timu kojima je zlatne medalje predao Darko Savić, predsjednik Nadzornog odbora Rukometnog saveza Republike Srpske.

Izvor: MONDO

Turnir je zatvorio Marinko Umičević.

"Prije svega čestitam Borcu na osvojenom trofeju, ali čestitka i Jedinstvu na svemu što su pokazali u dvije utakmice. Ponosan sam na Kup Republike Srpske kojeg smo zajedno sa ŽRK Borac organizovali. Veliko hvala predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović, ministarki Sonji Davidović kao i gradonačelniku Banjaluke Igoru Radojičiću na velikoj pomoći u organizaciji Kupa Srpske. Hvala i Borcu, Nadi Tešanović i Darku Saviću i proglašavam turnir zatvorenim", naglasio je Umičević.

Izabranice Radeta Unčanina su do finala stigle pobjedom nad Mirom iz Prijedora (24:19), dok je brčansko Jedinstvo priliku da se bori za trofej steklo trijumfom nad Knežopoljkom iz Kozarske Dubice (31:24).

Izvor: MONDO

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC