• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kad Novak prestigne Federera - nećemo moći da se krijemo": Najtačnija izjava o najboljem teniseru svih vremena!

Autor Dragan Šutvić

Mečevi koji su publiku ostavljali bez daha, povrede zbog kojih je tugovao cijeli svijet, velika imena koja se nikad neće zaboraviti, ali koje ime će najviše ostati upamćeno?

 Novak-Djokovic-Rafael-Nadal-Rodzer-Federer-Zil-Simon-knjiga-ko-je-najbolji-ikada-GOAT Izvor: MN PRESS

Trenutno je teško pronaći tenisera koji nije govorio o trci tri najveća rivala. Mišljenja se razlikuju. Jedna grupa impresionirana je Rafinom igrom na šljaci, druga Novakovom sigurnošću, a treća Federerovim rekordima.

Francuski teniser, Žil Simon napisao je knjigu "Sport koji vas čini ludim", a dobar dio odlomka posvetio je upravo "velikoj trojci". Francuz je za sada na strani rekorda, ali nije isključiv.

Možda će vas zanimati

"Ako Rodžer Federer uspije da zadrži sve svoje rekorde, onda ćemo, naravno, reći da su Đoković i Nadal takođe sjajni igrači, ali, prije svega, nisu dobri kao Rodžer. To je sve zato što mi Novaka ne volimo koliko i Rodžera Federera. Ako padnu Federerovi rekordi, onda više nećemo moći da se lažemo, nećemo više moći da limitiramo tenis na jednog igrača", iskreno je pisao Simon svjestan kvaliteta srpskog tenisera.

"Zbog toga priča o najboljem ikada dobija razne rasplete tokom prethodnih nekoliko godina, jer mnogi vjeruju da niko neće oboriti Federerove rekorde. Ali, ako ga Đoković prestigne - to će mnogima razbiti šablon razmišljanja", naveo je Francuz i nastavio poređenje Švajcarca i srpskog asa.

"Da, saglasni smo da je Federereova igra najljepša za oko, ali nije nužno najefikasnija. Đokovićev tenis možda nije toliko divan, ali nije ništa manje efikasan".

Izvor: Guliver/Pool/Getty Images Europe

"Ako ga on prestigne po grend slem trofejima (što je, u principu, ono što je najbitnije), onda više nećemo smjeti da se krijemo", rekao je Simon, ali takođe i naveo da bi volio da se mladi teniseri koji tek ulaze u svijet tenisa ugledaju na sva tri velikana.

"Ako Federer zadrži sve rekorde onda to znači da će buduće generacije uvijek gledati da igraju kao on. A ja to ne želim. Ja želim da dječak kojeg tejraju da igra kao Federer kaže: 'Dobro, ali Novak i Rafa su osvojili 21 slem igrajući drugačije od njega", zaključio je u knjizi uspješan fransuski teniser.

Ko je sljedeći i čiju stranu će čuvati?

(mondo.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC