• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veljko Paunović: Ovo je za mog Blagoja i Srbiju!

Selektor omladinske fudbalske reprezentacije Srbije Veljko Paunović sa svojim klincima je obradovao naciju. Evo šta je rekao posle osvojene titule prvaka sveta!

 Veljko Paunović posvetio trofej pokojnom ocu Blagoju Izvor: Mondo/ Goran Sivački
Izvor: Mondo/ Goran Sivački

Da vam je neko pre... pet dana rekao da će Srbija biti prvak sveta u fudbalu, verovatno bi vaša prva reakcija bila: "Skloni se od mene, ludaku".

Ne. ne sanjate. Ne sanjamo. Srbija je ZASITA prvak sveta u fudbalu! OK, nije to ona najvažnija smotra, onaj Mundijal "za velike", ali i ovaj, takozvani Mundijalito nam je toliko sreće doneo i toliko su naši "orlići" postali VELIKI da smo zaplakali od sreće. 

Najzaslužniji za taj uspeh svakako je selektor Veljko Paunović. Zna fudbal, zna da motiviše, zna da izvuče poslednji atom snage od ovih momaka, koji su, ne zaboravite ČETIRI UTAKMICE UZASTOPNO odigrali po 120 minuta!

Posle svake pređene prepreke, Paunović, naš "Paun", bio je gospodin. Vraćao je momke da pruže ruku rivalu. I to se računa u biografiji. O, i te kako!

A kada je završena finalna utakmica, kada su "orlići" pohitali jedan drugom u zagrljaj, kada više nisu znali ni sami šta će od sebe od sreće, Paunović je ponovo stajao gord na terenu i pokazao prstima prema gore, prema nebu. Tamo je sada njegov otac - Blagoje Paunović. Čovek koji ga je učio i NAUČIO fudbalu.

Evo šta je Veljko rekao posle utakmice:

"Želim da zahvalim, najpre, svim našim ljudima u Srbiji, ali i svima koji su došli da nas bodre ovde na Novom Zelandu. Ovaj trofej posvećujem svom ocu koji je umro pre šest meseci. Ovo je za tebe, tata!".

Izvor: MN PRESS



Paunović je nastavio:

"Želim, naravno, i da čestitam Brazilu, sjajnoj selekciji. I da je Brazil podigao pehar, ne bi bilo nezasluženo. Naučili smo mnogo od protivnika i želim da i tim mladim momcima čestitam na sjajnom fudbalu. Da li smo imali sreće? Da, jesmo. Ali, sreću treba zaslužiti, znate. Mi smo veoma naporno radili da bismo stigli dovde. Mi smo bili tim koji igra kao jedan, i, na kraju krajeva, mislim da je trofef osvojio onaj tim koji ga je želeo za nijansu više, koji je to pokazao na terenu. Ovaj uspeh će nam mnogo značiti za razvoj fudbala u našoj zemlji, ali i za celo društvo".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC