• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučki klinci bez premca u vaterpolu BiH!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Pioniri, mlađi kadeti i kadeti Vaterpolo kluba Banjaluka odbranili su titulu šampiona Bosne i Hercegovine.

 Vaterpolo pioniri iz Banjaluke su u odlučujem dvoboju deklasirali sarajevsku PV Akademiju sa 12:5, dok su kadeti iz grada na Vrbasu takođe bili dominantni protiv vršnjaka iz Sarajeva (10:4) i osvojili šampionski pehar.

Sarajlije su se u konkurenciji pionira morale zadovoljiti titulom vicešampiona dok je treće mjesto osvojio Jadran iz Neuma.

Međutim, kadeti iz Neuma su u ovom uzrastu uzeli drugu poziciju slavivši nad sarajevskom PV Akademijom u susretu za vicešampionski trofej.

U uzrastu mlađih kadeta, takođe su trijumfovali banjalučki vaterpolisti pobijedivši i Jadran Neum (20:4), kao i PV Akademiju B (18:6).

Podsjetimo, pioniri su 2002. godišta i mlađi, mlađi kadeti 2000. i mlađi, a kadeti su rođeni 1998.

Prvenstvo BiH za juniore biće održano u septembru, a Banjalučani su veliki favoriti i nadaju se odbrani titule i u ovoj konkurenciji.

Trener mladih banjalučkih vaterpolista Davor Josipović prezadovoljan je ostvarenim uspjesima, naglasivši u izjavi za MONDO da su njegovi klinci ostvarili zapažene rezultate i u Srbiji, koja je svjetska vaterpolo velesila.

"U pionirima i mlađim kadetima nije bila upitna odbrana trofeja, apsolutno smo dominirali i na kraju osvojili titulu. Mnogo interesantnije u rezultatskom smislu bile su utakmice Sarajlija i Jadrana jer su timovi podjednaki u zavisnosti od godišta", rekao je Josipović za naš portal.

Prema njegovim riječima, dječaci iz Banjaluke su ostvarili i dosad neviđen uspjeh u Srbiji gdje su igrali zahvaljujući Sporazumu o paralelnim vezama između Republike Srpske i Srbije.

"Pioniri i kadeti našeg kluba su se plasirali u završnicu regionalnog prvenstva Srbije i osvojili četvrto odnosno treće mjesto. Tim trećim mjestom stekli smo pravo da u baražu igramo za plasman na 'Fajnal siks' prvenstva Srbije, ali obzirom da je to prvi put da neka ekipa izvan Srbije u bazenu izbori takav uspjeh, nije nam dozvoljeno da igramo jer takve mogućnosti nisu navedene u propozicijama takmičenja niti u Sporazumu o paralelnim vezama između RS i Srbije. Nadam se da ćemo u budućnosti i takve prepreke prevazići i da će samo sportski rezultat, a ne birokratija, biti relevantan", dodao je trener banjalučkih dječaka.

Ove sezone, jedino su "podbacili" seniori VK Banjaluka, koji su poslije lošijeg izvođenja peteraca predali krunu vaterpolistima Jadrana 17:16 (12:12).

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

A

Vidimo se u avgustu

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC