• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teletović propušta Evropsko prvenstvo!

Autor mondo.ba

Najbolji bh. košarkaš i kapiten "zmajeva" neće igrati na Eurobasketu. "Iz Finiksa savjetovali su mi da ovog ljeta ne budem u nacionalnom timu. Imao sam zdravstvenih problema, tako da sam odlučio da propustim EP", poručio je Teletović.

 Mirza Teletović propušta Evropsko prvenstvo! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Crne slutnje su se obistinile.

Bosna i Hercegovina će na predstojećem Eurobasketu nastupiti bez najboljeg igrača i kapitena Mirze Teletovića. Novi član Finiks Sansa danas je objavio kako će definitivno propustiti šampionat Starog kontinenta, kako bi spremno dočekao novu sezonu u NBA ligi.

"Iz Finiks Sansa savjetovali su mi da ovog ljeta ne budem u nacionalnom timu. Imao sam zdravstvenih problema, tako da sam odlučio da propustim Evropsko prvenstvo", poručio je kapiten "zmajeva".

Ovo je na svom twitter profilu potvrdio ugledni novinar Igor Marinović, koji je takođe prenio Teletovićevu izjavu da njegova želja da nastupi za "zmajeve nikad nije dolazila u pitanje, ali da su sada okolnosti drugačije i da se nada da će se u nacionalni tim vratiti sljedećeg ljeta.

Selektor Duško Ivanović tako se našao u velikim problemima, s obzirom da će zbog povrede Eurobasket skoro sigurno propustiti i drugi igrač koji nastupa u NBA ligi, Jusuf Nurkić, dok bi prvenstvo Evrope mogao da propusti i Nihad Đedović. On se odrekao bh. državljanstva u korist njemačkog, čime je izgubio pravo nastupa za "zmajeve".

Uz sve to, neizvjestan je i početak priprema, koji je zakazan za danas, a sve zbog finansijskih problema.

Selekcija BiH će na Eurobasketu, koji će se igrati od 5. do 20 septembra, nastupati u grupi grupi A, u Monpeljeu, zajedno sa reprezentacijama Francuske, Poljske, Izraela, Rusije i Finske.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC