• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FOTO: "Zmajićima" prvi bod protiv "Gordog Albiona"

Autor mondo.ba

Mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine i Engleske remizirale su na "Koševu" 0:0, čime su "zmajići" nakon tri uzastopna poraza stigli do prvog boda u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

 BiH - Engleska 0:0, Kvalifikacije za EP U-21  Izvor: MONDO/Samir Cacan

Reprezentativci Bosne i Hercegovine do 21 godine pružili su žestok otpor favorizovanim Englezima, koji su u Sarajevo stigli sa maksimalnim učinkom.

Ipak, tim Darka Nestorovića već u prvom poluvremenu pokazao je da će biti tvrd orah "ostrvljanima". Ajdin Redžić u 7. i Damir Sadiković u 14. minutu imali su dobre prilike za pogodak, ali je prvi dio igre okončan bez pogodaka.

I u nastavku gosti nisu pokazali skoro ništa. Igra se uglavnom odvijala na sredini terena, što je više odgovaralo reprezentativcima BiH, koji bi, da im je neko uoči susreta ponudio bod, sigurno objeručke prihvatili.

Posljednjih dvadesetak minuta "zmajići" su odigrali sa igračem više, jer je zbog dva žuta kartona igru ranije morao napustiti Džek Stivens. U tom periodu domaći fudbaleri pokušali su da naprave pritisak, ali se mreže ipak nisu tresle.

Zanimljivo je da su gostujući fudbaleri imali podršku nekolicine navijača Irske, koji su čekajući sutrašnji baraž duel seniorskih selekcija BiH i Irske iskoristili slobodno vrijeme da pogledaju i susret mladih selekcija BiH i njima susjednih Engleza.

Stanje u grupi 9 izgleda ovako: Englezi, Švajcarci i Norvežani sakupili su po sedam bodova, Kazahstan ima tri, a BiH jedan. Ipak, Nestorovićevi izabranici pokazali su da se mogu ravnopravno nositi i sa najboljom ekipom u grupi, tako da u nastavku kvalifikacija možemo očekivati nešto bolje rezultate "zmajića".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC