• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teo: "Repete" sa CSKA, zlato sa Srbijom, pa NBA

Kapiten "orlova" više nema dilemu da želi da se oproba u najjačoj ligi sveta, ali želi da se to desi pod njegovim uslovima.

 Teo: "Repete" sa CSKA, zlato sa Srbijom, pa NBA Izvor: MN PRESS

Miloš Teodosić se posle kratke pauze nakon povratka iz Rija uveliko priprema za novu sezonu sa ekipom CSKA. Naredne nedelje "armejci" će biti na mini-turneji po Kini, u regionalnoj VTB ligi startovaće 6. oktobra, a u reformisanoj Evroligi sedam dana kasnije.

Tim povodom oglasio se na sajtu "Eurohoops", gde povremeno piše blog.

Ovog puta, podelio je izlaganje u tri celine - CSKA, reprezentacija Srbije i NBA liga.

"Ciljevi su jasni. Želimo da ponovimo uspeh iz prošle sezone i osvojimo sva takmičenja. Posebno nam je važno da budemo uzastopni prvaci Evrope, u sezoni kada se Evroliga prvi put igra po novom sistemu. Imamo sjajan tim i samo nam je potrebno da ostanemo zdravi".

"Za šampionski tim je najvažnije da zadrži svoju osnovu, a CSKA ne samo da je to uradio 100 odsto, već smo se i pojačali. Ne krijem da sam fizički pomalo umoran, ali u glavi sam gladniji trofeja nego ikad".

Sa "orlovima" ima već tri srebrne medalje, po jednu sa EP, SP i OI. Jasno je šta fali...

"Iskustvo iz Rija je bilo sjajno za sve nas. Ostvarili smo svoj cilj, ali iza dresa koji nosimo stoji velika tradicija, a u sportu je dugotrajnost ono što je najvažnije. Zato imamo novi izazov - da zadržimo Srbiju među najboljima na svetu. Zlatna medalja (na Eurobasketu 2017) je ono što nam nedostaje i o čemu sanjamo posle dva srebra. To će ovu generaciju učiniti kompletnom i dati nam još više mesto u srpskoj košarkaškoj istoriji. Možemo da pružimo još više i to ćemo i dokazati!"


Miloš ima još jednu sezonu ugovora sa CSKA, a onda planira da se otisne preko Atlantika...

"Ranije mi ideja o odlasku u NBA ligu nije bila bliska, ali sada razmišljam o tome i želim da odem u Ameriku, da se takmičim sa najboljima na svetu. Mislim da sam sada spremniji za to i mentalno i igrački. Znam šta mogu da uradim i verujem u sebe".

"Sada sam u najboljoj fazi moje karijere. Igram za prvaka Evrope i uživam u košarci, što mi je najvažnija stvar još o
tkako sam kao dečak počeo na otvorenim terenima. Neću rizikovati da izgubim to, jer to je jedino što mi je potrebno. Pre nego što odem u NBA, hoću da osetim da taj tim zna moju igru, ima plan za mene i može da me upotrebi na pravi način. Istovremeno želim da taj tim ima visoke ciljeve, jer sam se celog života borio za trofeje. Ne želim da potpišem za bilo koga, čisto da posle mogu da kažem da sam bio u NBA. Potreban mi je 'kompletan paket'. Videćemo kakve ću ponude dobiti kao slobodan agent".

"Ako završim u NBA, potrudiću se da ostanem ovo što jesam. Tamošnji tereni su veći, nema toliko udvajanja u odbrani, a ima mnogo sjajnih šutera i centara koji završavaju 'pik end rol' akcije. Mislim da su to ključne stvari za moju igru i da ću moći brzo da se prilagodim i da igram na visokom nivou. Neću da jurim statistiku, nego da igram onako kako znam i da doprinesem boljoj igri svog tima".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC