• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko: Vjerujem da ćemo biti borbeni

Autor Anadolija

Belgijanci igraju na svom terenu i bez ikakve sumnje su favoriti, ali to ništa ne mora značiti. Posebno ako odigramo kvalitetno i budemo maksimalno skoncentrisani na naše zadatke, kaže Džeko

Edin Džeko, kapiten fudbalske reprezentacije BiH, pred sutrašnju utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine protiv Belgije vjeruje da će on i njegovi saigrači biti borbeni i da će nametnuti svoj stil igre.

Džeko je od svojih 47 golova u reprezentativnom dresu čak pet postigao Belgijancima, koji mu definitvno leže i protiv kojih je do sada igrao četiri puta. Dakle, sutra uveče na briselskom stadionu "Kralj Boduen" imaće priliku da se po peti put susretne sa "crvenim đavolima".

" Ono što je jako važno u ovakvim utakmicama jeste da ispunimo taktičke zamisli selektora. Dobro smo iskoristili mini pripreme i radili upravo na taktici. Vjerujem da ćemo biti borbeni kao što znamo i tako nametnuti naš stil igre. Belgijanci igraju na svom terenu i bez ikakve sumnje su favoriti, ali to ništa ne mora značiti. Posebno ako odigramo kvalitetno i budemo maksimalno skoncentrisani na naše zadatke", kazao je Džeko za inernet stranicu Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

Sjajni bh. napadač, kojem je ove sezone dobro krenulo u dresu Rome, kaže da nikada ne razmišlja o tome hoće li strijelac u utakmici biti on ili neko od njegovih saigrača.

"Bitno je da damo gol i pokušamo osvojiti bod ili sva tri. I do sada je moja igra zavisila od igre cijelog tima, pa su i golovi rezultat kolektivnog pristupa i zalaganja svih igrača. Belgija ima nekoliko odličnih pojedinaca, koji mogu stvoriti probleme na terenu, ali imamo i mi svojih kvaliteta. Vjerujem da ćemo odigrati dobro, pružiti kvalitetnu predstavu za naše navijače i na kraju ostvariti rezultat koji bi ispunio naše ambicije", zaključio je kapiten "zmajeva".

Džeko je do sada na svakom susretu protiv Belgije postigao pogodak, a dva puta se upisao u listu strijelaca na utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. godine.

Utakmica drugog kola grupe H između Belgije i BiH igraće se sutra uvečer na stadionu "Kralj Boduen" sa početkom u 20:45 sati.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC