• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Baždarević: Spremni smo da se suprotstavimo

Autor Anadolija

"Pokušaćemo da im odgovaramo i adaptiramo se na njihovu igru, ali i našim kvalitetima da im napravimo probleme, rekao je Mehmed Baždarević.

 Mehmed Baždarević izjava pred meč sa Belgijom Izvor: Denis Zuberi/Anadolija

Dan uoči utakmice drugog kola u grupi "H" kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018” koju će bh. nacionalni tim odigrati sutra, 7. oktobra, na stadionu ”Kralj Boduen”, Mehmed Baždarević je rekao i to da "jako dobra znamo što nas čeka i pokušat ćemo ostvariti pozitivan rezultat”.

"Vodimo računa. Razmišljamo o protivniku i o njihovoj formaciji, igračkom kadru. Izostanak određenih reprezentativaca pravi određene probleme mom kolegi, ali imaju dovoljan izbor igrača i to neće biti hendikep za našeg protivnika. Razmišljamo o organizaciji i sistemu naše igre. Ozbiljna su ekipa, i mogu da izlaze iz jednog u drugi sistem igre, ali to su samo 'šifre na papiru'. Mogu igrati i ovaj i onaj sistem. Pokušaćemo da im odgovaramo i adaptiramo se na njihovu igru, ali i našim kvalitetima da im napravimo probleme", naglasio je Baždarević.

Nije htio otkriti da li će BiH igrati s jednim ili dva napadača, Edinom Džekom i Vedadom Ibiševićem, koji su u zavidnoj formi.

"Zadovoljstvo je što mnogi naši igrači igraju u klubovima. Postoji i jedna i druga i treća solucija. Odlučit ćemo poslije zadnjeg treninga s kojom formacijom ćemo istrčati sutra na teren. Važno je da su svi spremi da daju svoj maksimum protiv izuzetno kvalitetne ekipe", pričao je Baždarević.

Fudbalski reprezentatativci BiH večeras će na stadionu ”Kralj Boduen” odraditi i posljednji trening pred meč sa popularno zvanim "crvenim đavolima". Utakmica Belgija - BiH igra se sutra sa početkom u 20.45 sati. Sudiće je jedan od najboljih svjetskih sudija Englez Martin Etkinson.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC