• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bravo dečaci, zaslužili ste EURO!

Autor mondo.rs

Ni vođstvo domaćina, ni promašen penal, nisu slomili krila "orlićima" u Irskoj.



Još su daleko od plasmana na Evropsko prvenstvo u Poljskoj narednog leta, ali kako igraju reprezentativci Srbije do 21 godine u poslednje vreme, potpuno su zaslužili da se nađu na završnom  turiniru!

Sjajnu formu potvrdili su pobedom u Voterfordu, gde je Republika Irska vodila od 49. minutu, ali su se na kraju radovali "orlići" - 3:1.


Preokret je režirao Nemanja Mihajlović, koji je samo pet minuta po ulasku u igru izjednačio (64), a onda u finišu i asistirao Saši Lukiću (88) za konačan rezultat. U međuvremenu je pogodio i Mijat Gaćinović (67), za vođstvo 2:1 i najavljenu pobedu našeg tima.

Nisu izabranici Tomislava Sivića poklekli čak ni posle odbranjenog penala kapitenu Urošu Đurđeviću u 62. minutu.

Pokazali su karakter, zaigrali još odlučnije i pobedili!

Srbija će u poslednjem kolu, narednog utorka u Gornjem Milanovcu (17 časova) igrati protiv Slovenije, koja je porazom od Litvanije u gostima (0:1) izgubila svaku šansu da se domogne baraža.

Pošto je neralno očekivati da Italija izgubi od Litvanije, "orlićima" bi pobeda u poslednjem kolu donela plasman među četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije, koje će kroz baraž imati dodatnu priliku da se domognu turnira u Poljskoj.

TABELA: Italija 23 boda (9 utakmica), Srbija 20 (9), Slovenija 15 (9), Irska 12 (10), Litvanija 9 (9), Andora 3 (10).

U poslednjem kolu, 11. oktobra, sastaće se: Litvanija - Italija i Srbija - Slovenija.

IRSKA: Bosin - O'Konor, Lenihan, Hoban, O'Konel - Birn (71. Mulrani), Kalen - Čarsli, Braun, Šodipo (79. Kavanah) - Dufus (71. Megvajer).

SRBIJA: V. Milinković-Savić - Ristić, Veljković, Lazić, Gajić - Grujić, Lukić (89. Jovanović) - Gaćinović, Čavrić (59. Mihajlović), Živković - Đurđević (78. Ožegović).

TOK UTAKMICE:

Kraj!

- GOOOL! 3:1! Srbija je "overila" pobedu golom Saše Lukića u 88. minutu, na asistenciju Mihajlovića. Odmah zatim i izmena. Lukić je izašao, a ušao Vukašin Jovanović.

- Izmena u napadu našeg tima. Ognjen Ožegović će od 78. minuta igrati umesto Uroša Đurđevića.

- Poslednja izmena u domaćem timu, Šon Kavanah je u 79. minutu zamenio Šodipa.

- Dvostruka izmena u domaćem timu, od 71. minuta u igri je Džejk Mulrani umesto Džeka Birna, a izašao je i strelca jedinog gola za Irsku, Kortni Dufus. Njega je zamenio Šon Megvajer.

- GOOOL! Srbija od 67. minuta vodi golom Mijata Gaćinovića!

- GOOOL! Izjednačenje u 64. minutu! Samo pet minuta u igri bilo je dovoljno Nemanji Mihajloviću da se upiše u strelce! Pogodio je na asistenciju Andrije Živkovića. Kad već nije uspeo da sam pogodi, fudbaler Benfike rešio je da asistira.

- Ređaju se šanse naših fudbalera, ali lotpa neće u gol. Najbolju priliku za izjednačenje imao je napadač Partizana i kapiten "orlića", Uroš Đurđević, ali nije uspeo da realizuje penal u 62. minutu. Liam Bosin je odbranio njegov šut, a upravo je nad Đurđevićem i bio napravljen faul.

- Prva izmena, umesto Čavrića na terenu je od 59. minuta Nemanja Mihajlović.

- Posle kornera koji je usledio na šut Živkovića, a koji je upravo on izveo, Lazić je bio najspretniji u kaznenom prostoru Irske, ali je Bosin odbranio njegov pokušaj.

- Šansa za Srbiju u 52. minutu preko Andrije Živkovića, ubedljivo najopasnijeg našeg igrača, ali opet ništa od pogotka. Izjednačenje nam je potrebno što pre!

- GOOOL! Irska vodi 1:0 od 49. minuta, pošto je Kortni Dufus pogodio metu na asistenciju Henrija Čarslija.

- Drugo poluvreme je počelo bez promena u sastavima.

Poluvreme.

- Još jedna dobra prilika za Irce, ovaj put preko Alana Brauna u 41. minutu, ali je odlično reagovao Vanja Milinković-Savić.

- Dobra šansa za Irce u 26. minutu, ali je Šodipo bio neprecizan. Dva minuta kasnije uzvratio je Živković, najopasniji naš igrač u dosadašnjem toku utakmice, ali je i njegov šut bio nedovoljno dobar.

- Irci su u prvih 20 minuta imali već tri kornera, ali prete i naši igrači, pa je Bosin morao da interveniše na šut Andrije Živkovića u 18. minutu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC