• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak na Ramosa ili Fonjinija, Viktor na Nadala?

Autor mondo.rs

Obavljen je žreb turnira Masters serije u Šangaju, na kome će najbolji teniser sveta braniti titulu.

Novak Đoković vratiće se na teren nakon mesec i po dana pauze, mečom drugog kola Mastersa u Šangaju, u kome čeka boljeg iz duela Albert Ramos Vinolas (Španija) - Fabio Fonjini (Italija).

Novak će kao najbolje rangirani teniser sveta i prvi nosilac biti slobodan na startu, a ako u drugoj rundi opravda status velikog favorita, već od osmine finala će se ređati jaki rivali, koji imaju kvalitet da ga stave na ozbiljan test.

U trećem kolu mogao bi da se sastane sa Dimitrovim, Gaskeom ili Karlovićem, u eventualnom četvrtfinalu sa Kirjosom ili Berdihom, a u polufinalu sa Nadalom, Congom, Čilićem...

Novak je u Šangaju bio šampion 2012, 2013. i 2015, kada je u finalu pobedio Congu 6:2, 6:4.

KO IZOSTAJE?

Od tenisera iz svetskog Top 10, u Šangaju neće igrati Rodžer Federer, koji je još posle Vimbldona odlučio da završi sezonu i proba da se u potpunosti oporavi od februarske operacije kolena, kao ni Kei Nišikori i Dominik Tim. Japanac i Austrijanac ove nedelje su doživeli lakše povrede na turnirima u Tokiju, odnosno Pekingu.

Srpski as poslednji meč je odigrao još 29. avgusta u Njujorku, gde nije uspeo da preko Stena Vavrinke dođe do 13. grend slem titule.

Na predstojećem Masters turniru imaćemo još dvojicu predstavnika u glavnom žrebu.

Ako pobedi tenisera koji će doći iz kvalifikacionog dela, Viktor Troicki će već u drugom kolu imati priliku da odmeri snage sa Rafaelom Nadalom. Međusobni skor je 0:5, s tim da su u poslednjih šest godina odigrali samo jedan meč, u finalu Štutgarta (trava) 2015, kada je Španac slavio rezultatom 7:6, 6:3.

Janko Tipsarević na startu ima rivala "po meri", Nemca Filipa Kolšrajbera (međusobni skor 1:1), a na drugoj prepreci mogao bi da sretne devetog nosioca, Žoa Vilfrida Congu...

Endi Marej, drugi nosilac, čeka Amerikanca Džonsona ili Slovaka Kližana. Potencijalni parovi četvrtfinala su Marej - Del Potro i Marej - Monfis, dok bi Škot u polufinalu mogao na Vavrinku ili Raonića.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC