• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukrajina - Srbija u novembru u Harkovu!

Autor mondo.rs

Predsednik Fudbalskog saveza Ukrajine Andrej Pavelko izjavio da će "orlovi" gostovati 15. novembra na stadionu Metalist

 Ukrajina - Srbija u novembru u Harkovu! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Fudbalska reprezentacija Srbije odigraće prijateljski meč sa selekcijom Ukrajine u Harkovu 15. novembra.

Ukrajinski mediji prenose da će taj duel biti odigran na stadionu Metalist, što je potvrdio i predsednik tamošnjeg fudbalskog saveza Andrej Pavelko.

On je prilikom obilaska stadiona u Harkovu dodao da je UEFA dala saglasnost za odigravanje meča na stadionu koji je od 2014. van upotrebe zbog vojnog sukoba u Ukrajini i nestabilne situacije na istoku zemlje.

"UEFA je potvrdila u četvrtak da 15. novembra možemo da organizujemo prijateljski meč na stadionu u Harkovu. Za nas je to sjajna vest, pošto ćemo ponovo moći u ovom gradu da organizujemo utakmice reprezentacije. Iz Srbije imamo potvrdu da je njihova reprezentacija spremna da odigra meč u Harkovu", izjavio je Pavelko novinarima posle obilaska stadiona.

On je naveo da su teren i trava na jednom od najboljih stadiona u Ukrajini u odličnom stanju, kao i da će Harkov ponovo biti spreman da ugosti reprezentaciju i navijače, za šta se zalagao i selektor Andrej Ševčenko.

Vršilac dužnosti šefa regionalne uprave oblasti Harkov Julija Svetličnaja saopštila je da garantuje bezbednost svim učesnicima duela.

Ona je navela da je poslednji duel Šahtjora i Dinama iz Kijeva, odigran sredinom septembra na stadionu u Harkovu, potvrdio da su sve neophodne mere sprovedene po planu.

"Koordinirani rad svih državnih struktura i organizatora će nam omogućiti da organizujemo meč na najvišem nivou. Dosta dugo smo čekali na ovu priliku i dobro smo se pripremili kako bi sve proteklo bez greške", izjavila je Svetličnaja.

Prijateljski duel Srbije i Ukrajine biće organizovan tri dana nakon kvalifikacionih meča za odlazak na Svetsko prvenstvo 2018. u Rusiji, koji su zakazani za 12. novembar.

Ukrajinci igraju protiv Finske u Odesi, dok Srbija gostuje reprezentaciji Velsa u Kardifu.

Ukrajinci su rekli svoje, dok se iz Fudbalskog saveza Srbije još niko nije oglasio da potvrdi, ili demantuje, odigravanje prijateljskog duela u Harkovu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC