• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hoćemo li Ljajića opet gledati u reprezentaciji?

Autor mondo.rs

Odigrao je 45 minuta na Muslinovom debiju i od tada ga nije bilo među "orlovima", delom i zbog povrede. Ali, vratio se u velikom stilu. Da li biste voleli ponovo da ga vidite u timu?

 Hoćemo li Ljajića opet gledati u reprezentaciji? Izvor: MN PRESS

Adem Ljajić bio je nezamenljiv kod Radovana Ćurčića, nakon što se iz drugog pokušaja vratio u reprezentaciju Srbije posle kratkog odsustva uzrokovanog sukobima prvo sa selektorom Sinišom Mihajlovićem, a onda i kapitenom Branislavom Ivanovićem.

Međutim, nakon što je odigrao 45 minuta u prvoj utakmici Slavoljuba Muslina na klupi Srbije, u prijateljskom meču sa Kiprom prošlog maja, veštog driblera više nije bilo među "orlovima".

Uistinu, Ljajić se početkom septembra povredio i zbog bolova u zadnjoj loži nije igrao sve do početka oktobra, kada se uveliko bilo približilo okupljanje reprezentacije za mečeve sa Moldavijom i Austrijom.

U međuvremenu, Torinova "desetka" oporavila se od povrede, ušla u formu i to je platio Palermo prošlog vikenda. Ljajić je na Siciliji dao dva gola u pobedi "bikova" od 1:4 i prikazao igru kakvom svakako zaslužuje poziv za naredne poduhvate nacionalnog tima, a to je takmičarski meč sa Velsom 12. novembra u Kardifu i tri dana kasnije prijateljska utakmica sa Ukrajinom, u Harkovu.

"Vrlo dobro znam koliko vredi Ljajić i on zna koliko mogu da mu pomognem da unapredi igru, i to je obostrano zadovoljstvo. Imali smo uvek dobre odnose, osim kada sam ga isključio iz reprezentacije Srbije, što mogu da razumeju samo ljudi iz naše zemlje", rekao je Mihajlović o Ljajiću posle njegove simultanke na Siciliji.

Ali...

U Ljajićevom odsustvu, Muslin je pronašao odlična rešenja u navali, koju predvodi reprezentativna "desetka", Dušan Tadić, igrač koji je zgrabio Ljajićevu ulogu iz Ćurčićevih dana i kao ofanzivni vezista pruža partije karijere, koje su Srbiji donele sedam od mogućih devet bodova u prva tri kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018.

Sa Filipom Kostićem iza Andrije Pavlovića ili Aleksandra Mitrovića, napad Srbije deluje veoma opasno i nepredvidivo, tako da je otvoreno pitanje hoće li Muslin želeti da menja tim koji pobeđuje i hoće li se Ljajiću dopasti uloga rezerve, s kojom Aleksandar Katai nije imao problema do sada.

"Pratimo intenzivno sve naše igrače koji su kandidati za reprezentaciju. Zajedno sa saradnicima redovno pravimo analize i uveliko se pripremamo za meč sa Velsom", rekao je Muslin za "Večernje novosti" i izbegao da govori samo o Ljajiću, čije je bravure gledao preko TV ekrana.

Biće zanimljivo videti naredni selektorov spisak i, ukoliko se Ljajićevo ime nađe na njemu, kako će Muslin ukomponovati tim za meč na "Milenijum" stadionu u Kardifu, gde Vels u takmičarskom meču nije izgubio od 2013. godine i gostovanja – Srbije!

Bilo je tada 0:3, a Ljajić nije bio deo reprezentacije Srbije jer je prekršio pravilnik ponašanja koji je važio kod Mihajlovića i koji je, između ostalog, obavezivao svakog člana nacionalnog tima da glasno peva himnu "Bože pravde".

Tog pravilnika više nema, a Adema u reprezentaciji ima, pa nema...

...pa ponovo ima?

Anketa

Da li je Ljajić potreban reprezentaciji?

  • Apsolutno, trebalo bi da bude starter!

    29.41% (10)

  • Da, važno je imati takvog igrača, makar ulazio s klupe

    58.82% (20)

  • Ne, Ljajić nema mesta u ovom timu

    11.76% (4)

Da li je Ljajić potreban reprezentaciji?

Rezultati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC