• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đilas više nije predsednik KSS

Autor mondo.rs

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas danas je i zvanično podneo ostavku u "Kući košarke".

 Đilas više nije predsednik KSS Izvor: MN PRESS

Dragan Đilas napustio je Košarkaški savez Srbije.

Predsednik krovne košarkaške organizacije podneo je ostavku na popodnevnoj sednici Skupštine KSS, u skladu sa svojom ranijom najavom, saopštenom posle istorijskog olimpijskog leta muške i ženske reprezentacije.

Obrativši se prisutnim delegatima, Đilas je potvrdio da napušta funkciju, a skupština se u skladu sa statutom nije izjašnjavala o toj njegovoj odluci, već je samo konstatovala.

"Bio je dogovor da zvanično povlačenje obavim pred vama, a ne da to formalno saznajete kroz medije. Smatrali smo da bi to trebalo raditi pred ljudima koji su mi dali podršku i sa kojima sam godinama sarađivao. Zvanično podnosim ostavku posle šest godina, smatrajući najiskrenije da je vreme da dođe novi čovek, sa novom energijom, idejama, da nastavi šta smo počeli pre šest godina i da se KSS razvija u skladu sa tim", rekao je Đilas.

"Ne postoje drugi razlozi, to je bio moj osnovni razlog i moji bliski saradnici znaju da sam s njima pričao poslednih meseci i da sam procenio da je pravi trenutak, nakon svega što smo uradili, a drugi će proceniti koliko je to dobro".

Đilas je postao predsednik 2011. godine. U njegovom mandatu muška reprezentacija osvojila je srebro na Svetskom prvenstvu 2014. i na Olimpijskim igrama 2016, uz nastup u polufinalu prošlogodišnjeg Eurobasketa, dok je ženska selekcija 2015. postala prvak Evrope, a 2016. je osvojila bronzu na Igrama.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC