• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milan sa "kreča" osvojio Superkup u Dohi!

Autor mondo.ba

Fudbaleri Juventusa nisu uspjeli da odbrane italijanski Superkup! Poslije trijumfa nad Laciom (2:0) prošle godine u Šangaju, ove sezone su izgubili od Milana u prestonici Katara (5:4) nakon jedanaesteraca.

Favorizovani Juventus u petak u Dohi nije bio bolji rival od Milana, koji je kad se sve sabere ipak zasluženo stigao do novog pehara Superkupa Italije.

I to poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca pošto je poslije 120 minuta igre, u kojoj su i jedni i drugi imali svoje šanse da stignu do pobjede bilo neriješeno 1:1.

JUVENTUS - MILAN 1:1 (1:1) penalima 4:5.

Junaci penal lutrije ponovo su bili tinejdžeri - golman Đanluiđi Donaruma, koji je u petoj seriji odbranio udarac Paola Dibale, a onda i mladi Hrvat Mario Pašalić, koji je rutinski šutirao sa "kreča" i prevario Đanluiđija Bufona za veliko slavlje rosonera!

...
Izvor: YouTube

Milanisti su kao finalisti Kopa Italija dobili priliku da igraju za titulu s obzirom da je "stara dama" prošle sezone osvojila "duplu krunu" , odnosno "Skudeto" i trofej Kopa Italija.


Iako su sa "San Sira" najavljivali da će da napadnu Juve na stadionu "Jasim Bin Hamad" u Dohi, jer je to bio recept u prvenstvenoj pobjedi u oktobru golom tinejdžera Manuela Lokatelija, izabranici Masimilijana Alegrija su ipak prvi stigli do prednosti već u 18. minutu.


Iz kornera je sjajno centrirao reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić, a Đorđo Kjelini u stilu majstora borilačkih vještina pogodio mrežu Đanluiđija Donarume - 1:0.

...
Izvor: YouTube


Poslije rezultatskog minusa, Milan je pokušao da uzvrati i uspio je da izjednači u 38. minutu - Đakomo Bonaventura odlično je reagovao na centaršut sa lijeve strane Hezusa Hoakina Fernandeza Saenz de la Torea ili jednostavno Susa i glavom pogodio lijevi ugao - 1:1.

...
Izvor: YouTube


U nastavku se vodila žestoka borba na sredini terena, ali je Milan u 57. minutu bio veoma blizu preokreta nakon što je Alesio Romanjoli poslije kornera glavom pogodio prečku.


Četiri minuta kasnije i Juve je mogao do novog vođstva, međutim odlično je reagovao golman Donaruma poslije udarca Samija Kedire sa ivice kaznenog prostora.

POSTAVE

Juventus: Bufon, Aleks Sandro, Lištajner, Kjelini, Rugani, Kedira, Sturaro, Markisio, Pjanić, Mandžukić, Iguain.

Milan: Donaruma, Abate, De Šiljo, Paleta, Romanjoli, Lokateli, Kucka, Bertolaci, Suso, Bonaventura, Baka.

Trener Juventusa Masimilijano Alegri, koji je Milanu donio posljednji trofej 2011. godine u Superkupu u Pekingu, umjesto Pjanića u 67. minutu je uveo Paola Dibalu i od tada je počela opsada gola Milana.


Dibala je u 76. minutu bio za malo neprecizan sa ruba šesnaesterca, da bi poslije par minuta ponovo opasno zaprijetio Donarumi, koji je krajnjim naporom ukrotio njegov udarac.


Mogli su i rosoneri da riješe meč u 83. minutu kad je glavom iz peterca šutirao Karlos Baka, ali je udarac kolumbijskog napadača odlično odbranio vremešni kapiten Juventusa Bufon, kojem je susret u Kataru bio 600. u crno-bijelom dresu.

Imao je Kolumbijac još dobrih prilika da se proslavi u Dohi, ali se u nekoliko navrata propisno ispromašivao.

ĐIĐIJEV JUBILEJ

Ovaj meč ostaće upamćen i po velikom jubileju kapitena torinskog kluba Đanluiđija Bufona, koji je poslije 600 nastupa u Seriji A, stigao do brojke 600 i u crno-bijelom dresu.


Produžeci nisu donijeli posebno kvalitetnu igru, ali je Dibala u 116. minutu imao "meč-loptu" za Juventus!

Mogao je sa desetak metara da bira gdje će šutirati ali je tukao visoko iznad prečke Donarume.

U 120. minutu desila se sporna situacija - Juve je tražio jedanaesterac nakon što je lopta pogodila u ruku (!?) kapitena Milana, ali je sudija Antonio Damato odsvirao kraj, pa je odluka o pobjedniku italijanskog Superkupa morala da padne iz jedanaesteraca.

PENALI

Markizio gol 1:0

Bufon brani udarac Lapadule

Mandžukić pogodio prečku

Bonaventura 1:1

Iguain 2:1

Kucka 2:2

Kedira 3:2

Suso 3:3

Donaruma brani udarac Dibale

Mario Pašalić 4:3 za veliko slavlje Milana!

Po deveti put u istoriji Superkup Italije igran je izvan granica "čizme" - prvi put je to bilo u Vašingtonu (1993), potom je napravljena pauza od skoro deceniju, pa su uslijedile utakmice u Tripoliju (2002), Njujorku(2003), Pekingu (2009, 2011 and 2012), Dohi (2014) i Šangaju (2015).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC