• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preokret i osveta Intera

Autor mondo.ba

Fudbaleri Intera skoro 70 minuta su gubili od Kjeva, ali su pogocima Maura Ikardija, Ivana Perišića i Edera - 3:1 (0:1) uspjeli da preokrenu i osvete se "letećim magarcima" za poraz na startu sezone.

Inter je već od samog početka subotnjeg meča 20. kola Serije A nametnuo svoj ritam, napadao i stvarao šanse, ali više od sata nije uspio da pronađe put do mreže golmana gostiju iz Verone Stefana Sorentina.

Ipak, na kraju odlične utakmice na "Đuzepe Meaci", tim Stefana Piolija je više nego zasluženo upisao i petu uzastopnu pobjedu.

INTER - KJEVO 3:1 (0:1)

Dobre prilike propuštali su Mauro Ikardi, Roberto Galjardini i Antonio Kandreva što zbog brzopletosti u odlučujućim momentima što zbog pretjerane motivisanosti da se revanširaju "letećim magarcima" za poraz u prvom dijelu sezone (2:0).

Slovenački vezista Valter Birsa je sa dva gola presudio u prvom kolu na stadionu "Mark'Antonio Bentegodi", da bi u subotu uveče u Milanu uspio ponovo da "namagarči" crno-plave.

U 34. minutu je centrirao iz kornera, a smušenost domaće odbrane iz peterca iskoristio je kapiten Kjeva Serđo Pelisije za vođstvo - 0:1.

...
Izvor: YouTube


Do poluvremena, ređale su se šanse za Inter, Ivan Perišić je pogodio spoljni dio mreže, a kad su neroazuri uspjeli da pogode okvir gola, onda je za Kjevo "uskakao" Sorentino.

Početkom nastavka "leteći magarci" su mogli da udvostruče prednost, Pelisije se drugi put našao u izglednoj situaciji, međutim, Samir Handanović je ukrotio njegov udarac.

Ipak, Sorentino je apsolutno bio prvo ime utakmice na "Đuzepe Meaci" jer je skinuo još nekoliko stopostotnih šansi, a posebno impresivna odbrana bila je hrvatskom fudbaleru Ivanu Perišiću iz peterca.

Srpski internacionalac Ivan Radovanović solidno je odigrao svih 90 minuta za gostujući tim iz Verone, ali je skrivio prekršaj sa 17 metara zbog igranja rukom i zaradio žuti karton. Na njegovu sreću, večeras je Sorentino bio gotovo nesavladiv.

Do 69. minuta...A onda je uslijedio furiozan finiš domaćina.

Najprije je kapiten domaćih Mauro Ikardi tek iz 18. udarca na gol, devetog u okvir uspio da stigne do izjednačenja - 1:1. Centrirao je Antonio Kandreva, a Ikardi upisao 15. pogodak ove sezone i lider je na listi strijelaca sa "plus dva" u odnosu na Rominog napadača Edina Džeku i Andreu Belotija iz Torina.

...
Izvor: YouTube

Inter je poslije "egala" nastavio da atakuje ka golu Kjeva, koji se junački branio, ali nije izdržao do kraja.

Kao i protiv Juventusa, Bolonje, Milana i Udinezea, ponovo je "čovjek odluke" bio Ivan Perišić za vođstvo od 2:1 u 85. minutu.

...
Izvor: YouTube

"Tačku" na pobjedu i "osvetu" Kjevu u sudijskoj nadoknadi stavio je Eder za konačnih 3:1.

...
Izvor: YouTube

Šestu pobjedu ove sezone u Seriji A upisala je Bolonja i to u gostima kod Krotonea - 0:1 (0:0).

Gol vrijedan tri boda postigao je u 51. minutu švajcarski reprezentativac albanskog porijekla Blerim Džemaili, koji je udarcem sa ivice kaznenog prostora na krivoj nozi uhvatio golmana Aleksa Kordaza.

...
Izvor: YouTube


SERIJA A, 20. KOLO

Krotone - Bolonja 0:1 (0:0)
/Džemaili 51/

Inter - Kjevo 3:1 (0:1)
/Ikardi 69, Perišić 85, Eder 90+3 - Pelisijer 34/

Nedjelja

Kaljari - Đenova (12.30)
Od 15.00
Lacio - Atalanta
Napoli - Peskara
Sampdorija - Empoli
Sasuolo - Palermo
Udineze - Roma
Fiorentina - Juventus (20.45)

Ponedjeljak

Torino - Milan (20.45)

TABELA: Juventus (-1) 45, Roma 41, Napoli 38, Lacio 37, Milan (-1) 36, Inter (+1) 36, Atalanta 35, Torino 29, Fiorentina (-1) 27, Udineze 25, Kjevo (+1) 25, Đenova 23, Sampdorija 23, Kaljari 23, Bolonja 23, Sasuolo 18, Empoli 17, Palermo 10, Krotone 9, Peskara (-1) 9.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC