• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajern DE-MO-LI-RA-O HSV!

Autor mondo.ba

Minhenski Bajern sa OSAM golova (!) u mreži ispratio HSV uz het-trik Levandovskog, Borusija osvojila tri boda u Frajburgu, Lajpcig siguran protiv Kelna.

Vodeći trojac Bundeslige upisao je pobjede u 22. kolu, a najubjedljivi trijumf od 8:0 upisao je šampion i lider na tabeli, Bajern.

Poslije spektakularne pobjede nad Arsenalom 5:1, ekipa Karla Anćelotija raspucala se i protiv stare mušterije, ekipe HSV, kojoj bi, kada bi bilo moguće, bilo bolje da ne dolazi na Alijanc Arenu i gubi utakmice službenim rezultatom 3:0.

U proteklih sedam utakmica Bajern je HSV-u zabio 37 golova i primio samo tri, a tradiciju je nastavio i u subotu demoliravši goste sa čak 8:0.

Dve pobjede i remi u posljednje tri utakmice možda su dale nadu gostima da mogu da naprave iznenađenje u Minhenu, ali tako nije razmišljala ekipa Anćelotija, koja je svom treneru poklonila ubjedljivu pobjedu u njegovoj 1000. utakmici kao trener.

Vidal je načeo HSV u 17. minutu, a onda je uslijedio het-trik Levandovskog kojim je već u 57. minutu mogao na zasluženi odmor.

Veliki posao ponovo je u ekipi Bajerna napravio Tomas Miler, koji ove sezone u umjesto rubrike “golovi” puni rubriku asistencije.

Prvo je asistirao Vidalu, a potom izborio penal koji je Levandovski u 24. minutu pretvorio u gol za vođstvo 2:0.

I u 42. minutu Miler je bio zaslužan za novi gol Levandovskog. Stigao je nemoguće i poslao loptu za Daglasa kostu čoiji šut brani Adler, a Levandovski se još jednom našao na pravom mjestu i poslao loptu u mrežu za 3:0.

Samo devet minuta u nastavku trebalo je Poljaku da stigne do het-trika i svog 19. kola u sezoni, ovog puta asistent je bio Roben, i to na lijep način – petom.

Već u 56. minutu bilo je 5:0, a Miler je ovog puta za strelca “izabrao” saigrača koji je ove sezone samo jednom zatresao mrežu. Alaba je postigao gol, a Lavandovski je izašao iz igre i zamijenio ga je Rentao Sančes.

Napravio je Anćeloti još jednu izmjenu nešto kasnije i pogodio. Koman je zamijenio Alkantaru i u roku od samo devet minuta stigao do dva pogotka za fantastičnih 7:0 na Alijanc Areni.

Konačnih 8:0 postavio je Roben tri minute prije kraja svojim 125 golom za Bajern, čime se izjednačio sa Klaudijom Pizarom.

Da je Levandovski ostao u igri do kraja možda bi ze izdvojio na vrhu liste strelaca, ali ga je Pjer Emerik Obamejang ipak stigao.

Reprezentativac Gabona postigao je dva gola u pobjedi Borusije Dortmund od 3:0 nad Frajburgom pa sada i on i Levandovski stoje na koti 19.

Ipak, mrežu Frajburga, za kojeg je srpski internacionalac Aleksandar Ignjovski odigrao tek posljednjih pet minuta, načeo je Sokratis poslije slobodnog udarca u 13. minutu.

Borusija je sa minimalnom prednošću otišla na odmor, a onda je Obamejang golovima u 55 i 70. minutu postigao dva gola za sigurnu pobjedu od 3:0.

Lajpcig je savladao Keln 3:1, dozvolivši gostima samo tračak nade kada su smanjili na 2:1. Sudbinu “jarčeva” zapečatio je Verner, najbolji strelac Lajpciga u 65. minutu.

Bejer Leverkuzen poražen je u Ligi šampiona od Atletiko Madrida rezultatom 4:2, što je očigledno uzdrmalo ekipu Rodžera Šmita koja je doživjela novi poraz i prekinuli niz od dve uzastopne pobjede u Bundesligi.

Majnc je slavio rezultatom 2:0 a šok na BajAreni desio se već u trećem minutu kada je Bel postigao gol za vođstvo gostiju, da bi samo odam minuta kasnije Oztunali postavio konačan rezultat.

Darmštat je poveo protiv Augzburga i činilo se da će upisati tek četvrti trijumf ove sezone, ali gosti su preokrenuli golovima Verhega i Bobadilje za pobjedu 2:1.

Bundesliga, 22. kolo

Bajern - Hamburger SV 8:0 (3:0)

/Vidal 17, Levandovski 24 penal, 42, 54, Alaba 56, Koman 65, 69, Roben 87/


Darmštat – Augsburg 1:2 (0:0)

/Heler 47 – Verheg 55, Bobadilja 85/


Frajburg - Borusija Dortmund 0:3 (0:1)

/Sokratis 13, Obamejang 55, 70/


Bajer Leverkusen – Majnc 0:2 (0:2)

/Bel 3, Oztunali 11/


Lajpcig – Keln 3:1 (2:0)

/Forsberg 5, Maroh 34, Verner 65 – Osako 53/


Herta - Ajntraht Frankfurt 2:0 (0:0)

/Ibišević 52, Darida 83/


Nedjelja
Ingolštat - Borusija Menhengladbah (15.30)
Šalke - Hofenhajm (17.30)

Odigrano u petak

Volfsburg - Verder1:2(1:2)
/Majoral 20 - Gnabri 10, 18/

TABELA: Bajern Minhen 53, Lajpcig 48 , Borusija Dortmund 40, Hofenhajm (-1) 37, Herta 37, Ajntraht (-1) 35, Keln 33, Bajer Leverkuzen 30, Frajburg 30, Majnc 28, Augzburg 27, Borusija Menhengladbah (-1) 26, Šalke (-1) 26, Volfsburg (+1) 22, Verder (+1) 22, HSV 20, Ingolštat (-1) 18, Darmštat 12.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC