• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petković dobitnik nagrade "Miljan Miljanić"

Autor mondo.ba

Legenda jugoslovenskog i srpskog fudbala Ilija Petković ovogodišnji je laureat nagrade "Miljan Miljanić", koju dodjeljuje Fudbalski savez Republike Srpske i list "Sportski žurnal".

 Ilija Petković dobitnik nagrade Miljan Miljanić u Banjaluci Izvor: MONDO/Zoran Pajčin

Na sedmoj po redu manifestaciji "Dan fudbala" u Banjaluci, koju zajednički organizuju Fudbalski savez Republike Srpske i list "Sportski žurnal" najvažniju nagradu za fudbalsko stvaralaštvo i izuzetna dostignuća osvojio je Ilija Petković, legendarni "tajfun sa Karaburme".

Petkoviću je nagradu uručio predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik.

"Danas imam veliku čast da uručim priznanje jednom od svojih idola iz djetinjstva. Želim i da pohvalim rukovodstvo FS RS koje u teškim uslovima uspijeva da organizuje veliki broj takmičenja i manifestacija. Već dugo poznajem mnoge ljude koji su danas ovdje i znam koliko su se borili da afirmišu savez i daju mu identitet. Takođe želim da pomenem Milana Jelića, čovjeka koji je volio fudbal onoliko koliko ja volim košarku. Bio je veliki zaljubljenik u ovaj sport i znam da je uradio mnogo za njegovu afirmaciju u Republici Srpskoj. Hvala svim sportskim radnicima na predanom trudu i radu", rekao je Milorad Dodik.

Osim dresa OFK Beograda, Petsković je u igračkoj karijeri je nastupao za francuski Troa i sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Italiji 1968. godine, dok je kao trener između ostalih radio na klupama švajcarskog Serveta, grčkog Arisa, katarskog Al Ahlija i klubovima iz Kine i Južne Koreje.

"Imam jednu neostvarenu želju, a to je da budem selektor Republike Srpske na nekom velikom takmičenju. Takođe želim da kažem nešto o čovjeku po kome ova nagrada nosi ime, a to je Miljan Miljanić. On je svima nama bio učitelj, zaista jedan velikan", istakao je Ilija Petković.

Bio je i selektor Savezne Republike Jugoslavije, a ostaće upamćen i kao posljednji selektor Srbije i Crne Gore, koju je odveo na Mundijal 2006. godine u Njemačkoj.

Fudbaler Krupe Aleksandar Vukotić najbolji je igrač Srpske u 2017. godini i dobio je nagradu trofej "Velimir Sombolac", a trener ekipe iz kanjona Tijesno Slobodan Starčević dobitnik je nagrade "Ilija Miljuš", koja se dodjeljuje najboljem stručnjaku.

"Meni je velika čast biti ovdje danas u društvu ljudi koji su toliko dali fudbalu. Veliku zahvalnost dugujem mom klubu bez kojeg ne bih bio ovdje danas. Ova nagrada je dokaz da smo dosta toga dobrog uradili u prethodnom periodu, ali i obaveza da pružimo još više u budućnosti", rekao je Aleksandar Vukotić.

Izvor: MONDO/Zoran Pajčin

Priznanje za fudbalskog radnika godine pripalo je prvom čovjeku Radnika iz Bijeljine Mladenu Krstajiću, koji je aktuelni selektor reprezentacije Srbije.

"Kao što je svima poznato ja sam u FK Radnik već tri godine i ponosan sam na rezultate koje smo ostvarili. Naravno, u fudbalu ništa ne dolazi bez rada i truda, kao i u životu.Trudim se da afirmišem svoj klub i Republiku Srpsku u svakoj prilici. Hvala FS RS na ovom ovo priznanju, izuzetno sam počastvovan", rekao je Mladen Krstajić.

Sedmi "Dan fudbala" FSRS i Žurnala izabrao je i najbolje pojedince u mnogim fudbalskim oblastima, pa je nagradu za najboljeg sudiju odnio Luka Bilbija iz Prijedora.

Najperspektivniji fudbaler ove godine je Vladan Danilović, doskorašnji igrač banjalučkog Borca, koji je na korak do prelaska u ljubljansku Olimpiju i njemu je pripala nagrada "Srđan Kačar".

Laureat nagrade za životno djelo, koje nosi naziv "Dr Milan Jelić", po nekadašnjem predsjedniku FS BiH i FS RS pripala je Rodoljubu Oljači iz Gradiške, komesaru za takmičenje Saveza.

Dva posebna priznanja FS RS pripala su dvojici Banjalučana - Rodoljubu Petkoviću, donedavno generalnom sekretaru Saveza, kao i Branimiru Tuliću, nekadašnjem selektoru mlade reprezentacije BiH.

Posebnu nagradu za humanost primio je Stefan Maletić, fudbalski sudija iz Bijeljine.

Izvor: MONDO/Zoran Pajčin

Manifestaciji u hotelu "Bosna" u Banjaluci prisustvovali su brojni visoki gosti iz oblasti sportskog i društvenog života, između ostalih ministarka u Vladi RS Jasmina Davidović, predstavnici vlasti Srpske i BiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC