• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Mamić na službenom putu"

Autor mondo.ba

Zdravko Mamić, bivši izvršni direktor zagrebačkog Dinama rekao je da nije bjegunac od zakona, jer ga je presuda zatekla na službenom putu u Bosni i Hercegovini.

 Zdravko Mamić: Ja nisam bjegunac od zakona Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ
Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ

  "Strogo formalno pravno, ja nisam bjegunac, zatekao sam se. Do trenutka izricanja presude ja sam bio u BiH. To što sam ostao, to može sad zvati kako ko hoće", rekao je Mamić za N1.

Tvrdi da mu je podmetnuto od ljudi koji su hteli da dođu na njegovo mjesto, te da je cijeli život poslovao pošteno, dodavši da ga niko ne tereti za štetu u državnom proračunu.

"Ja sam za hrvatsku državu otišao u Evropu i oteo i donio 500 miliona eura. Tih 500 miliona eura je sad u Hrvatskoj. Sad oni troše taj novac koji sam donio. Zamislite situaciju, otišao na tržište Evrope i donio 500 miliona eura, a onda ti lopovi unutar sustava kradu i saniraju Uljanik i hrvatske banke", naglasio je Mamić.

On je potvrdio da je bio simpatizer HDZ-a, ali kaže da nikad se nije bavio politikom i bio član jedne stranke.

Pojasnio je i da novac od transfera hrvatskog fudbalera Luke Modrića dobio temeljem građanskog ugovora.

"Bio sam investitor u mlade igrače i ima sam privatni građanski ugovor sa Modrićem, a Modrić je imao ugovor sa klubom. Modrić kad je otišao dobio je svoj novac, a onda je svoj novac podjelio sa mnom temeljem građanskog ugovora. Tih 58 milliona kuna iznio sam preko igrača. Ja tvrdim da ili smo svi supočinitelji ili nije niko", kategoričan je Mamić.

Kaže da ne želi ići to dokazivati pred hrvatskim sudom, jer tužilaštvo radi po notama bivših službi.

Upitan kakav bi ovo bio svijet kad bi svi iz ličnog ugla komentarisali presude, Mamić tvrdi da je on za to da se provodi zakon.

"Nikad u životu nisam dobio ni opomenu. Ovo je politički progon. Ovo je jedna mafija u tužiteljtvu i sudstvu, koja je napravila jednu političku presudu i rade po diktatu politike", istakao je.

Mamić kaže da iako je njegova imovina blokirana, on dobro živi u Međugorju.

"Imam dovoljno za hranu i da čak budem i human. Kupio sam stan jednom dečku u kolicima u Međugorju, prije tri mjeseca, Nikad to nisam rekao, ali vi me vučete za jezik", kazao je Mamić.
Komentarisao je i svoje konflikte sa medijima, kazavši da ne misli da je to normalan način komunikacije, ali da su ti novinari zaslužili da ih napadne jer su lagali o njemu, prenio je "Glas Srpske".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC