• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šik podsjetio na "stare" dane, Zaniolo na Totija

Autor mondo.ba

Ubjedljivu pobjedu Rome obilježili Patrik Šik i mladi Nikolo Zaniolo koji je Romaniste podsjetio na dane kada je Frančesko Toti "plesao" na Olimpiku. Problema nije imao ni Torino protiv Empolija.

Euzebio Di Frančesko i Patrik Šik su uoči 18. kola Serije A bili stjerani uz zid.

Ipak, čini se da trener Rome i dalje poznaje svoj bivši tim kojeg je večeras "pročitao" u skoro svakom segmentu igre, dok je mladi napadač pokazao potencijal za kojeg su Rimljani prije godinu i po dana platili 20 miliona evra.

Čeh je u napadu zauzeo mjesto Edina Džeke, koji je uprkos tome što je rovit ipak ušao u igru sa klupe, i večeras pružio partiju koja bi ga mogla ostaviti u prestonici Italije ili mu barem povećati cijenu.

A, cijena je skočila i Nikolu Zaniolu koji je goste častio "vožnjom" po Olimpiku...

ROMA - SASUOLO 3:1 (2:0)

"Nervozu" zbog loših rezultata u Seriji A ove sezone navijačima Rome, koja je ovaj duel dočekala na jedanestom mjestu sa bodom zaostatka iza devetoplasiranog Sasuola, na "Olimpiku" je već u 55 sekundi meča dodatno pojačao Robin Olsen. Švedski golman je loše ispucao loptu koju je na 40 metara od gola domaćina prihvatio Domeniko Berardi i odmah pokušao da pogodi praznu mrežu, ali je Olsen krajnjim naporom uspio da sačuva svoj gol.

Ipak, Di Frančeskova ekipa je ovu grešku brzo zaboravila i već nakon osam minuta igre imala jedan gol prednosti o kojem će se sigurno voditi polemika u Italiji.

Naime, Patrik Šik je u duelu sa Đanmarkom Ferarijem uspio samo da dugu loptu pošalje u naručje Andree Konsiljija, ali u duelu gdje je bilo "čupanja" sa obje strane, a i nespretnog saplitanja napadača Rome na kojeg je defanzivac Sasuola pao, sudija Pjetro Đakomeli je vidio faul za penal iako Čeh nije imao kontrolu nad loptom. Svoje viđenje je potvrdio pogledavši i video snimak.

Uprkos burnim protestima gostiju i pauzi od nekoliko minuta Dijego Peroti je zadržao koncentraciju i poslao loptu u jednu, a Konsiljija u drugu stranu i tako pogotkom proslavio povratak u tim nakon povrede.

"Romanisti" nisu posustajali u nastavku, a to se pogotovo odnosi na Šika kojeg mediji u Italiji sele iz Rima na pozajmicu u Bolonju u januarskom prelaznom roku.

Ipak, prije nego što će postići gol Šik je za bukvalno koji milimertar izbjegao da pogodi sopstvenu mrežu nakon što je nespretno reagovao na centaršut nakon kornera Sasuola.

Čeh je u 23. minutu izbjegao ofsajd zamku nakon pasa Brajana Kristantea i smireno zaobišao golmana Sasuola i pogodio praznu mrežu za svoj drugi gol u Seriji A ove sezone.

Taj rezultat je stajao na semaforu sve do 59. minuta kada je mladi Nikolo Zaniolo (19) navijače Rome podsjetio na majstorije koje im je pružao legendarni Frančesko Toti.

Čengiz Under je poslao pas duž aut-linije nakon kojeg se Zaniola našao u duelu protiv dvojice defanzivaca Sasuola. Na zemlju ih je poslao sjajnom promjenom ritma i "lažnjakom" na ivici peterca, a potom je još jedan "lažnjak" prodao Konsiljiu preko kojeg je "bezobrazno" bocnuo loptu u nebranjenu mrežu. Totijevski!

Sasuolo je u nadoknadi vremena preko Kume Babakara uspio da dođe do počasnog gola.

Roma se sa ova tri boda popela na sedmo mjesto, a za četvrtoplasiranim Lacijom zaostaje četiri boda.

SERIJA A, 18. KOLO

Frozinone - Milan 0:0

Atalanta - Juventus 2:2 (1.1)
/Zapata 24, 56 - Đimšiti 2, Ronaldo 78/

Bolonja - Lacio 0:2 (0:1)
/Ramos 30, Lulić 90/

Kaljari - Đenova 1:0 (1:0)
/Farias 45+3/

Fiorentina - Parma 0:1 (0:1)
/Ingleze 45+2/

Sampdorija - Kjevo 2:0 (0:0)
/Kvaljarela 47, Ramirez 59/

Roma - Sasuolo 3:1 (2:0)
/Peroti 8, Šik 23, Zaniolo 59 - Babakar 90+1/

SPAL - Udineze 0:0

Torino - Empoli 3:0 (1:0)
/Nkulu 44, De Silvestri 49, Falke 75/

Inter - Napoli (20.30)

TABELA: Juventus 50, Napoli (-1) 41, Inter (-1) 33, Lacio 31, Sampdorija 29, Milan 28, Roma 27, Torino 26, Atalanta 25, Fiorentina 25, Sasuolo 25, Parma 25, Kaljari 20, Đenova 19, SPAL 17, Empoli 16, Udineze 14, Bolonja 13, Frozinone 10, Kjevo 5*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC