• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Varešanović: Zanima me budućnost i naša pobjeda

Autori mondo.ba Autori Fena

Dva treninga s ekipom obavio je novi šef struke Tuzla sitija Mirza Varešanović, oba u Puračiću kod Lukavca, a treći će danas u 15 časova na Tušnju, gdje će sutra protiv Čelika odigrati "utakmicu za spas".

Prethodno je, kako je najavio na službenom predstavljanju minule srijede, sa svim saradnicima i igračima obavio razgovor kako bi dokučio uzroke trenutnog stanja i položaja na prvenstvenoj tablici.

"Nakon dva treninga koliko-toliko sam upoznao moju novu ekipu i imam bolju sliku mogućnosti. Tokom razgovora zaključio sam da su utučeni, ali isto tako da žele što prije izaći iz rezultatske krize i da se vrate na pobjednički put. Vjerujem u ovu ekipu i njihovu želju da vrate samopouzdanje", izjavio je Varešanović.

Duel sa Zeničanima će biti, kako se očekuje, pun naboja, borbenosti i neizvjesnosti. Čelik je angažovao i dva stranca, a i njima je ova utakmica od izuzetnog značaja. Tim prije, što ova dva tima u donjem dijelu tabele dijele samo četiri boda (Čelik 24, Tuzla siti 20).

"Imaju i oni problema, ali mene to ne zanima jer sam fokusiran samo na moju ekipu. Ne zanima me ni prošlost, vjerujem u budućnost i dobar rezultat, a bez obzira na to što imamo nekoliko povrijeđenih igrača, za nas je to samo pobjeda", zaključio je Varešanović.

S obzirom na to je podvukao da je kratko s ekipom te da nema namjeru nešto radikalno mijenjati, očekuje se da će protiv Čelika Varešanović povjerenje ukazati istom sastavu kao protiv Sarajeva, sa Nurkovićem na golu, a bez povrijeđenog Fejzića.

Moguće je da će roster biti proširen s nekim od rekonvalescenata, ali to će se znati poslije današnjeg treninga.

Utakmica Tuzla siti - Čelik igra se sutra na stadionu Tušanj od 15 časova.

PREMIJER LIGA BIH - 21. KOLO:

u subotu

Sarajevo - Krupa 15.00
Tuzla siti - Čelik
Zvijezda 09 - Široki Brijeg

u nedjelju

GOŠK - Sloboda 15.00
Zrinjski - Radnik
Željezničar - Mladost 18.00

TABELA: Sarajevo 46, Zrinjski 39, Široki Brijeg 31, Mladost 29, Željezničar 28, Sloboda 28, Radnik 25, Čelik 24, Zvijezda 09 22, Tuzla siti 20, GOŠK 18, Krupa 16.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC