• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fudbalerka Juventusa: Zabranjeno je pominjati silovanje

Autor mondo.rs

"Bilo je zabranjeno čak i da pomenemo taj slučaj. Zato smo ćutale, nismo govorile ništa. Sve što smo mogle je da ne talasamo mnogo i nastavimo da se borimo za klupske vrijednosti", rekla je Ekrot po povratku u Švedsku.

Hilda Petronela Ekrot osvojila je "skudeto" sa Juventusom prošle sezone, nakon čega je napustila Torino i vratila se u matični Đurgarden, u kom će nastaviti karijeru.

Poslije nastupa sa reprezentacijom Švedske na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu za žene u Francuskoj, Ekrot je u intervjuu za lokalni "Expressen" optužila italijanski klub da je zabranjivao razgovor među fudbalerkama o procesu koji se u SAD vodi protiv prve zvijezde muškog tima, Kristijana Ronalda.

Konkretno, o optužbama da je prije deset godina silovao jednu američku državljanku.

Ekrot je, između ostalog, rekla da se često "osjećala kao da je u zatvoru", jer joj nije bilo dozvoljeno da govori glasno o procesu koji se vodi protiv najskuplje plaćenog fudbalera u istoriji italijanskog fudbala, a tehnički rečeno - njenog saigrača.

"Pokušavala sam da sagledam stvari iz drugačije perspektive, da nastavim napredak kao fudbalerka i ljudsko biće. Na kraju, bilo je ispravno što sam ostala u klubu, iako su se događale čudne stvari. Moja vizija o tome kako bi trebalo tretirati ljude nije bila ista kao njihova", govorila je Ekrot po povratku u Stokholm.

"Mislim da strankinje nisu imale isti tretman u klubu kao Italijanke. Ponekad sam imala utisak kao da sam u skrivenoj kameri, kasnije sam se navikla. Razumijem da postoje različiti načini da rješavate probleme u odnosima među ljudima, ali neki od njih nisu dobri", nastavila je Ekrot prilično uopšteno da govori o atmosferi koja je vladala u Torinu.

Ispostavilo se, slučajno ili ne, da je istog dana kada je objavljen ovaj intervju stigla i vijest iz Las Vegasa da protiv 34-godišnjeg fudbalera neće biti podignuta optužnica za silovanje.


Njemački "Die Spiegel" objavio je seriju tekstova o skandalu koji se navodno dogodio 2009. u Americi, a koji je jednog od najboljih fudbalera svijeta svih vremena dovodio u vezu sa silovanjem. Ronaldo je u to vrijeme trebalo da završi mega transfer iz Reala u Juventus, a kasnije se ispostavilo da su tekstovi u njemačkom magazinu naveli istražne organe u SAD da ponovo pokrenu istragu protiv Portugalca.

Istraga, međutim, nije završena pokretanjem postupka, već odbacivanjem Majorginih optužbi.

"Bilo je zabranjeno čak i da pomenemo taj slučaj. Zato smo ćutale, nismo govorile ništa. Sve što smo mogle je da ne talasamo mnogo i nastavimo da se borimo za klupske vrijednosti. Ja sam se držala po strani jer sam procijenila da moje mišljenje nije bilo važno. Osjećala sam se povremeno kao u zatvoru. Zaista nisam mogla da uradim sve što sam željela", govorila je Ekrot.

"Možete uvijek da prikažete jednu stranu medalje, ali uvijek postoji i druga strana koja je sakrivena. Postoje stvari o kojima se ne smije razgovarati. Danas ste ograničeni u mnogo čemu. Neke stvari smijete da uradite, neke ne, a to nije dobro", nastavila je u sličnom tonu, bez previše konkretnih primera o tome šta je bilo dozvoljeno, a šta ne.

Bez obzira na to što bi pretpostavka nevinosti trebalo da se podrazumijeva u svakom slučaju, pa i ovom, Ekrot tvrdi da nije bilo lako trpiti pritisak kluba da se ne govori javno o ovom slučaju.

"Osjećala sam kao da gubim dio sebe. Bilo je komplikovano", zaključila je.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC