• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi u bh. taboru složni: Pobjede su imperativ!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

''Zmajevi'' u naredna dva kvalifikaciona meča igraju protiv Finske i Grčke

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine već drugi dan priprema se u Trening centru Fudbalskog saveza BiH priprema za mečeve kvalifikacija za EURO 2020 protiv Finske i Grčke.

Svi u bh. timu složni su da je imperativ osvajanje šest bodova u naredna dva susreta kako bi bh. reprezentacija mogla da razmišlja o plasmanu na Evropsko prvenstvo.

Gordan Ciprić, pomoćni trener u bh. timu, rekao je kako su svi spremni za predstojeće susrete.

"U toku večeri su svi došli, pa smo svi spremni. Duljević je u trenažnom procesu, vidjećemo u narednim treninzima, ali je u dobrom stanju. Edin nam mnogo nedostaje, ali moramo bez njega, naći ćemo rješenje s igračima koji su tu. Tehničko-taktička priprema nam je bitna, iskoristiti ova četiri dana da se pripremimo za Finsku. Moramo napasti i tražiti pobjedu, nemamo drugog izbora. Umjesto Edina će neko drugi biti napadač, igraćemo maksimalno ofanzivno jer moramo pobijediti i Finsku i Grčku", rekao je Ciprić.

Gojko Cimirot, bh. reprezentativac, rekao je kako su svi svjesni da moraju dati svoj maksimum na terenu.

"Igramo na domaćem terenu, to je velika prednost, daćemo sve od sebe, svoj maksimum, i mislim da možemo doći do pobjede koja jedini cilj. Vidjećemo kako ćemo bez Edina, mislim da ćemo kroz treninge raditi na tome i vidjeti ko je najbolja opcija za to. Nadam se da su svi svjesni da moramo pobijediti do kraja, moramo dati sve od sebe da ostvarimo rezultat. Mislim da je bitno kako će cijeli tim odigrati, sve počinje od veznog reda i svi treba da damo sve od sebe", rekao je Cimirot.

Izet Hajrović, povratnik u bh. reprezentaciju, rekao je kako se nada da će bh. tim ostvariti što bolji rezultat.

"Lijep je osjećaj, drago mi je da sam tu, jedva čekam utakmicu. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo i nadam se da ćemo početi s pobjedom. Jasno nam je da će biti teška utakmica, drugi su na tabeli i znamo da će biti mnogo teško, ali trudićemo se da napravimo dobar rezultat. Od mene se očekuje dosta i svjestan sam toga, ali nije bitno ko će igrati, mi smo ekipa i nema veze ko će biti na terenu i cilj nam je da pobijedimo utakmicu, šest bodova nam je cilj. Imamo dobar odnos sa selektorom, nema tu ništa negativno. Do sada su dobro radili, pratio sam šta se dešava i drago mi je da sam opet tu i da pomognem ekipi. Selektor odlučuje ko će igrati, ako budem igrao od početka, daću sve od sebe, ako budem džoker, takođe ću pružiti maksimum. Moramo pobijediti u ove utakmice kako bismo se plasirali", rekao je Hajrović.

Bh. reprezentativci su u 18 časova odradili i trening.

Izabranici Roberta Prosinečkog će 12. oktobra u Zenici, u sedmom kolu grupe J kvalifikacija za EURO 2020, ugostiti Finsku, a tri dana kasnije bodove će tražiti u duelu sa Grčkom u Atini.

Tabela poslije šest odigranih kola u grupi J: Italija 18 bodova, Finska 12, Jermenija 9, BiH 7, Grčka 5, Lihtenštajn 1.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC