• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Puki tražio insajdera u Vrančiću: Nije ništa rekao

Autori mondo.ba Autori Fena

Selekcija Finske doputovala je sinoć u Zenicu, a pred večerašnji trening na stadionu "Bilino polje" održana je konferencija za štampu na kojoj su govorili selektor Finaca Marku Kanerva i napadač Noriča Temu Puki.

 BiH - FInska, izjave Marku Kanerva, Temu Puki Izvor: MONDO/Samir Cacan

  Marku Kanerva je izjavio da su pripreme za sutrašnju utakmicu protiv Bosne i Hercegovine tekle uobičajenim tokom.

"Što se tiče sutrašnje utakmice, očekujemo težak meč, jer igramo s reprezentacijom koja je, praktično, sedam utakmica na domaćem terenu igrala bez poraza. Očekujemo neizvjesan susret", rekao je Kanevra.

Nakon sugestije da je njegovom timu dovoljan i remi da nastavi uspješan put ka plasmanu na Evropsko prvenstvo, Kanevra je istakao da je "svaka utakmica specifična za sebe".

"Naravno, mi težimo pobjedi u svakoj utakmici i nadam se da ćemo pobijediti i sutra, a onda i Jermeniju. Nadam se da će nakon sutrašnjeg meča naša pozicija biti još bolja".

Na pitanje šta bi za njih značio poraz te da li bi remi ili njihova pobjeda, praktično, značila i plasman na Evropsko prvemnstvo 2020. godine, finski selektor je odgovorio da se svašta može desiti.

"Ovo je fudbal, ali naš je cilj da u posljednje tri utakmice osvojimo šest bodova".

O situaciji koliko će finskom timu sutra posao olakšati činjenica da neće igrati najbolji strijelac i kapiten bh. tima Edin Džeko, Kanevra je izrazio žaljenje što kapiten "zmajeva" neće igrati.

"Svima nam je poznat njegov kvalitet kao napadača i koliko on znači za bh. tim. Ali, siguran sam da će selektor Robert Prosinečki naći dostojnu zamjenu. Mi se moramo skoncentrisati na naš napad, ali i na odbranu", rekao je Kanevra i dodao da je svjestan da će svaki igrač koji bude igrao umjesto Džeke težiti da ispuni očekivanja.

Napadača engleskog Noriča Temu Puki, koji je u prvom meču dva puta pogodio mrežu BiH u trijumfu svog tima (2:0), novinari su upozorili da će, sada, na njega biti usmjerena dodatna pažnja bh. odbrane.

 "Imali smo situaciju kada smo pobijedili kod kuće, ali sutra će borba biti teška. Mi ćemo igrati našu igru i nadam se da ćemo ostvariti pozitivan rezultat", rekao je Puki.

Na pitanje o svom saigraču iz Noriča, Mariju Vrančiću, internacionalcu BiH, Puki je s osmijehom odgovorio da su zaista dobri prijatelji.

"Da, postavio sam mu mnogo pitanja o reprezentaciji i utakmici, ali mi ništa nije htio reći. Sigurno će i on pratiti utakmicu, ali nadam se da ću se ja u Norič vratiti s pobjedom", izjavio je finski golgeter.

Puki je dodao da Italija ima odličan tim, da je Jermenija težak rival, ali je svojom izjavom, na neki način, odao priznanje "zmajevima", kazavši da će sutrašnja utakmica biti najveći test za njih.

Tabela grupe J nakon šest odigranih utakmica: Italija 18, Finska 12, Jermenija 9, BiH 7, Grčka 5 i Lihtenštajn 1 bod.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC