• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gaćinović: Sav sam crveno-bijeli!

Autor mondo.ba

Mladi Trebinjac Mijat Gaćinović briljira ove sezone u dresu Vojvodine i sa osam golova prvi je strijelac ekipe nakon prvog dijela prvenstva. Uprkos ponudama, najbolji strijelac Novosađana ne planira da napusti "Karađorđe" ove zime.

 Gaćinović: Sav sam crveno-bijeli! Izvor: MN PRESS

Mijat Gaćinović ove sezone prvo je ime novosadskog superligaša.

Na 15 mečeva u prvom dijelu sezone, mladi Trebinjac tresao je protivničke mreže osam puta, čime djeli treće mjesto na listi strijelaca Jelen Superlige sa saigračem iz Vojvodine Lazarom Veselinovićem, te još jednim igračem iz Republike Srpske, Modričaninom u dresu beogradskog Rada Petrom Jelićem.

Sezonu iz snova, mladi igrač sredine terena želi i na proljeće da nastavi u crveno-bijelom dresu. Iako su na stadion "Karađorđe" stigle određene ponude, talentovani devetnaestogodišanjak, ne razmišlja o odlasku iz redova "lala".

REPREZENTACIJA

Novi selektor U-21 reprezentacije Srbije trebalo bi da bude Veljko Paunović, sa kojim je Gaćinović već sarađivao. "To bi bilo zaista sjajno rješenje za sve nas. Sa njim smo, kao generacija, već dugo, odlično nas poznaje, baš kao i mi njega, veoma dobro funkcionišemo i mislim da bi tako trebalo i da ostane. Inače, mi smo sada U-20 selekcija Srbije i spremamo se za Svjetsko prvenstvo, koje će u maju naredne godine biti održano na Novom Zelandu. Istina, još ne znamo ko će nam biti rivali u grupi, ali nas to pretjerano i ne interesuje. Imamo strašnu generaciju koja može mnogo! Nećemo da se zadovoljimo nekim prosječnim rezultatom", poručio je fudbaler novosadske Vojvodine, koji je sa U-19 reprezentacijom Srbije prošle godine osvojio zlato na Evropskom prvenstvu.

"Prezadovoljan sam u Vojvodini. Igram standardno dobro, tako da nemam nikakvih problema da u Novom Sadu ostanem do ljeta". Čekam pravu ponudu, koja će zadovoljiti i klub i mene, a do tada sam sav crveno-bijeli. I inostrane ambicije su mi, takođe, ostale iste. I dalje bih volio u Španiju ili Holandiju. A poslije, ko zna", rekao je u intervjuu za "Press RS" najbolji strijelac Vojvodine ove sezone.

Finiš polusezone za novosadske crveno-bijele bio je izuzetno loš. Nakon odličnog starta i osam pobjeda u prvih deset utakmica, fudbaleri Vojvodine u posljednjih pet prvenstvenih kola upisali su samo jedan trijumf.

"Sigurno je da smo nakon odličnog starta očekivali više, ali mislim da je ovo naša realnost. Naravno da je moglo biti i bolje da nismo uprskali nekoliko utakmica i zato je dobro što smo bar ovaj posljednji meč u Kragujevcu odigrali na visokom nivou i osvojili bodove, koji su nam osigurali treću poziciju", istakao je Gaćinović.

Novosađani će na proljeće pokušati da napadnu drugo mjesto, koje trenutno drži Crvena zvezda sa tri boda više, mada ni treća pozicija ne bi bio loš rezultat na kraju sezone.

Izvor: MN PRESS "Mislim da Vojvodina treba da gleda sebe i da igra što bolje. Ima u prvenstvu još dobrih ekipa, prije svega Čukarički, koji sigurno posjeduje kvalitet da se uključi u borbu za jedno od prva tri mjesta. Što se nas tiče, sve zavisi od prelaznog roka i ko će otići, a ko doći. Sada je rano pričati da li možemo nekoga da ugrozimo kada još ne znamo kostur ekipe za proljeće. Mada, siguran sam da su ambicije Vojvodine da zadrži bar ovo treće mjesto".

Iako igra u sredini terena, Gaćinović je već osam puta ove sezone bio strijelac.

"Ove polusezone sam imao odličan učinak jer sam, osim postignutih golova, upisao i tri asistencije. Najviše mi imponuje to što sam svih osam pogodaka postigao iz igre, a ne sa penala. Svakako da ne bih imao ništa protiv da sve ovo ponovim i na proljeće", ne krije želje mladi Trebinjac.

TREBINJE

Pauzu u prvenstvu, Gaćinović kao i uvijek provešće u rodnom Trebinju. "Imam još nekih obaveza u Novom Sadu i oko 20. decembra putujem za Trebinje. Ne treba mi bolje mjesto za odmor od moje Hercegovine gdje se, uz roditelje i staro društvo, najbolje osjećam".

Ipak, Gaćinović tvrdi da može igrati još bolje.

"Kada sve saberem, moram da budem zadovoljan. Znam da mogu još bolje i zato ću se truditi da u mojoj igri bude što manje oscilacija, koje su kod fudbalera mojih godina još normalne. Uostalom, i trener Zoran Marić se pohvalno izrazio o mojim igrama, što mi daje podstrek da na proljeće budem još bolji".

Gaćinović je tokom jesenje polusezone na svih 15 utakmica bio starter, a ukupno je u igri proveo 1251 minut.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC