• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Udario nas je voz, sedeli smo na ivici litice...

Autor mondo.rs

I osećaj je neverovatan!

 Udario nas je voz, sedeli smo na ivici litice... Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Taman pomislite da ste videli sve i odmah vas tehnika i tehnologija uvere u potpuno suprotno!

Ne možemo poreći da smo zahvaljujući poslu u IT-ju videli mnoge stvari o kojima nismo ni sanjali, ali svaki novi sajam, konferencija i IT događaj uvere nas da ima toliko toga novog da se vidi, odnosno doživi, to je možda bolja reč. Spektakularne specifikacije, dizajn ili nova vrsta uređaja nisu više ono što "pokreće" masu. Sad je to DOŽIVLJAJ, odnosno osećaj koji korisnici imaju kad koriste nešto novo tj. ISKUSTVO koje ostaje nakon korišćenja.

Neke stvari dok ne doživite jednostavno ne možete ni da zamislite. Upravo takva je situacija sa virtuelnom realnošću.

I baš zbog toga što smo isprobali ranije verzije virtuelnih realnosti drugih proizvođača nismo očekivali puno od Samsung Galaxy VR uređaja. Ipak, ispostavilo se da Samsung ima dosta toga u planu i da će Gear VR biti novi omiljeni gedžet svakog ko ga nabavi.

EuroForum 2016 u Monaku doneo nam je mogućnost da isprobamo video igre i doživimo neke nove stvari u virtuelnoj realnost. Upravljanje pogledom, dok ste potpuno "prekriveni" virtuelnom realnošću u svih 360 stepeni je sjajan način za igranje igara, koji će oduševiti milione gejmera. Jednostavno naciljajte objekat koji treba pomeriti, podići ili izabrati pogledom i igra će "pročitati" šta želite da uradite. Već u sledećoj prezentaciji plivali smo među ajkulama i susreli se njuškom u nos sa velikom belom - osećaj je stravičan, što čini da se skupite u stolici ili ustuknete unazad ukoliko stojite tokom prezentacije. Bolje smo se osećali dok smo sedeli na ivici litice, ispod koje je bio ustalasani okean, a pogled je "pucao" na divan zalazak suca...

Virtuelna realnost i pored činjenice da znate da niste tamo i da ste sigurni da nema vode oko vas, čini da se osećate suprotno realnosti. To je osećaj kojem ne možete pobeći i mozak i telo će se prepustiti virtuelnom i imaginarnom kad-tad i ako vi to ne želite.

Plivamo sa ajkulama, upravo nas je udario voz! Virtuelno, naravno ;) #Samsung #GearVR #Oculus #VirtualReality

A photo posted by MONDO MobIT (@mondo_mobit) on

Samsung Gear VR je zanimljiv proizvod , jer za razliku od konkurenata nema žice, ne sputava vas da se krećete. Takođe, lako se podešava, komande su lake za korišćenje, a biće dostupni i upravljači koji će gejming opcije podići na viši nivo. Možda najveća prednost Samsung Galaxy Gear VR-a jeste njegova cena, koja u Srbiji iznosi oko 120 evra.

Ipak, za korišćenje će vam biti potreban noviji Samsung Galaxy smartfon, a biće neophodno da Samsung što pre razvije i nove sadržaje, posebno igre koje će omogućiti da ljudi što duže koriste uređaj. Bez sadržaja koji ne stižu konstantno Gear VR neće uspeti.

Možete očekivati veoma intenzivne igre, filmske sadržaje, naučne, edukativne, dečije, stručne, pa i medicinske. Startap projekat CURISCOPE omogućava da Gear VR-om, preko majice sa QR kodom, zavirite u virtuelnu unutrašnjost organizma, da vidite kako izgledaju kosti, organi u našem stomaku, pa čak i da ih opipate i vidite njihov tačan raspored i vezu. Možete da zamislite koliko će to unaprediti učenje i koliko je široko polje za razvoj novih virtuelnih sadržaja, zbog čega i insistiramo da je to najvažnija stvar virtuelne realnosti - SADRŽAJ.

Dobra vest za korisnike jeste i to što Galaxy Gear VR omogućava korišćenje sa naočarima, a baterija traje i do šest sati.

Samsung nam je već poslao Galaxy Gear VR u redakciju na test i dok vi ovo čitate, a mi izveštavamo s juga Francuske, MONDO ekipa, na čelu sa glavnim i odgovornim urednikom testira Gear VR zajedno sa Edge+ telefonom i Gear S2 pametnim satom! To je sasvim dovoljan razlog da u narednim danima potražite naš detaljan test Gear VR uređaja i pročitate doživljaje kolega.

Ostanite s nama, jes Samsung EuroForum je tek počeo, pogledajte o čemu ćemo vam sve pisati OVDE.

Samsung Gear VR Igre
Izvor: Jimmy is promo

Samsung Gear VR, Oculus, VR
Izvor: Samsung Mobile USA

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS