Imaš piratski i želiš Windows 10: Pročitaj!

Autor:

Da razjasnimo - da li nelegalan Windows nadogradnjom na Windows 10 postaje legalan Windows OS…

Imaš piratski i želiš Windows 10: Pročitaj! Foto: Alcatel/MONDO MobIT.

Microsoft je svim korisnicima omogućio besplatnu nadogradnju na Windows 10 (podržani su Windows 7, Windows 8 i Windows 8.1) i njima će biti pružena sva podrška kad pređu na novi OS dok traje životni vek uređaja na koji je Windows 10 instaliran (obratite pažnju da besplatna nadogradnja traje samo do 29. jula, posle čega se i nadogradnja plaća).

Čak i korisnici piratskih verzija Windows operativnih sistema (podržane verzije) imaju mogućnost da besplatno pređu na Windows 10, ALI - to ne znači da će sa instalacijom tog operativnog sistema dobiti legalan operativni sistem.

Pogledajte Windows 10 bliže:

Prelaskom sa nelegalnog na Windows 10 znači da korisnik ima 30 dana na raspolaganju da svoj nelegalan Windows "prevede" u legalan tok, uz olakšice koje će Microsoft navesti svakom od korisnika (popust ili opcije u zavisnosti od izabranog modela OS na koji se prelazi).

MobIT mejl, Facebook i Twitter nalozi zatrpani su ovim pitanjem, pa svima koji su želeli da znaju tačan odgovor - to je to!

Mi smo prešli na Windows 10, a naše utiske o besplatnoj nadogradnji, koja traje samo do 29. jula pročitajte u OVOM tekstu.

Čekamo vaše komentare ispod vesti.

Ostale vijesti