• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojvodina - Dinamo: Umesto ubedljive pobede, remi!

Autor mondo.rs

Novosađani vodili i bili bolji rival veći deo meča, ali su ih gosti šokirali u finišu...

Umesto 2:0, 3:0, eventualno 3:1, Vojvodina - Dinamo Minsk završeno je 1:1.

Imali su domaći fudbaleri nekoliko dobrih prilika za gol, koji bi im doneli mnogo mirniji put na revanš utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, ali su ovako Belorusi ti koji imaju povoljniji rezultat, barem na papiru.

Gosti su došli u Novi Sad bez nekoliko standardnih prvotimaca, što ih je primoralo da razmišljaju samo o odbrani svog gola. Nije delovalo da će uspeti u tome, jer su igrači Vojvodine od starta krenuli u juriš i na izmaku pola sata igre uspeli da povedu. 

Strelac je u 29. minutu bio Siniša Babić, posle sjajne akcije u kojoj su učestvovali još Paločević i Trujić.

gol
Izvor: YouTube

Nastavili su Novosađani da pritiskaju rivala i posle stečenog vođstva, međutim, moraće Nenad Lalatović još dosta da poradi sa ekipom na završnici. Lopta je veći deo utakmice bila na polovini Dinama, ali nije bilo toliko gol-šansi za "lale", koliko je bilo potencijala za tako nešto...

Po povratku sa odmora gosti su se na kratko oslobodili pritiska i par puta zapretili, a onda, kada su "lale" ponovo uspostavile inicijativu i kada se činilo da drugi gol "visi u vazduhu", usledio je prekid pred kaznenim prostorom Vojvodine u 83. minutu, kratka akcija i centaršut sa desne strane, koji je lepim udarcem iz voleja u gol pretvorio "rezervista" Evgenij Budnik.

gol
Izvor: YouTube

Gostima puna kapa, domaćinu zebnja. Videćemo ko će biti zadovoljniji narednog četvrtka, posle revanša u Minsku.

VOJVODINA: Kordić - Miletić, Kovačević, Puškarić, Antić - Maksimović, Paločević (87. Zličić) - Malbašić (71. Trifunović), Meleg, Babić - Trujić (79. Jovančić).

DINAMO MINSK: Ignjatović - Habovda, Nojok, Sverčinski, Ostruk - Bikov, Koritko, Rotković (65. Budnik) - Žukovski (65. Karpovič), El Monir (84. Šramčenko), Kontsevoj.

Utakmicu je sudio Oliver Drahta iz Austrije.

TOK UTAKMICE:

Kraj!

- Igraće se šest minuta nadoknade.

- GOOOL! Dinamo je izjednačio u 83. minutu i utišao stadion "Karađorđe"! Učinio je to Evgenij Budnik lepim udarcem iz voleja posle centaršuta sa desne strane. Loše postavljen bio je Nikola Antić, koji nije uspeo da zatvori protivničkog igrača.


- Zajedničko skandiranje "Kosovo je Srbija" navijača Vojvodine i Dinamo Minska. Oko 10 beloruskih navijača doputovalo je u Novi Sad.

- Druga izmena u timu Vojvodine. Jovančić je zamenio Trujića u 79. minutu.

- Dobra šansa za Dinamo u 77. minutu. Bikov je šutirao iz trka, sa ivice kaznenog prostora, ali je bio neprecizan.

- Prva izmena u Vojvodini. Miloš Trifunović je u 71. minutu zamenio Filipa Malbašića. Ovo je debitantski nastup bivšeg igrača Crvene zvezde u dresu Novosađana.

- Sjajan šut Trujića u 67. minutu, ali je Ignjatović uspeo da odbrani svoj gol.

- Ponovo su zaređali napadi Vojvodine, pa trener gostiju Borovski mora da napravi dvostruku izmenu. Od 65. minuta na terenu su Budnik i Karpovič, umesto Rotkovića i Žukovskog.

- U toku je 62. minut, a igrači Vojvodine uspeli su da ponovo prebace težište igre na polovinu gostiju.

- Za razliku od prvog dela, gosti su u drugi ušli kao ofanzivniji rival. Zapretili su igrači Dinama nekoliko puta, ali su defanzivci Vojvodine i golman Kordić bili na visini zadatka.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima, uz koreografiju "najvatrenijih" navijača Vojvodine, koji su citirali stihove Miroslava Mike Antića iz pesme Plava zvezda: "Ja ti neću reći šta je ova zvezda čudna, sjajna, kad je nađeš - sam ćeš znati. Sad je tajna".

Izvor: MONDO


Poluvreme. Odlično izdanje Vojvodine. Moglo je da bude i više golova u mrežu gostiju.

- U 45. minutu igrači Vojvodine postigli su i drugi gol, ali je on opravdano poništen zbog ofsajd pozicije Babića, koji je ostao usamljen na drugoj stativi posle akcije iz kornera.

- PREČKA je sačuvala gol Vojvodine u 41. minutu. Sa oko 40 metara, skoro sa polovine igrališta, iz prve je šutirao Habovda. Kordić je procenio da će ta lopta preko gola, što se i jeste dogodilo, mada je prvo pala na gornji deo prečke.

- I posle gola Vojvodina je bolji rival na terenu. Nisu se "lale" povukle, već žele da dupliraju prednost.

- GOOOL! Vojvodina vodi od 29. minuta pogotkom Siniše Babića! Na ivici ofsajda bio je mladi napadač "lala", ali čini se ne i u nedozvoljenoj poziciji. Paločević je poslao odličnu loptu, a Trujić je propustio i zbunio defanzivce Dinama. Iskoristio je to Babić da se nađe sam pred protivničkim golmanom i pošalje loptu u mrežu.

- Najbolja šansa za goste u dosadašnjem toku utakmice. Žukovski je u 19. minutu šutirao iskosa sa leve strane pod prečku, ali je Kordić odlično reagovao i skrenuo loptu u korner.

- Meleg, Trujić, Malbašić, Puškarić... Ređaju se šanse "lala", ali još nema pogotka. Prošlo je 12 minuta od prvog sudijskog zvižduka.

- Vojvodina je mnogo bolje ušla u utakmicu. Imala je inicijativu u prvih pet minuta i uglavnom se igra na polovini gostiju.

- Na stadionu je oko 8.500 gledalaca.


- Navijači Vojvodine polako pristižu na stadion. Na "Karađorđu" je i novinar MONDA, Milutin Vujičić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC