• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nokia, Android i moćan hardver

Autor mondo.rs

Poznato ime se vraća čudnim modelima. Specifikacije uređaja će iznenaditi mnoge.

 Nokia, Android i moćan hardver Izvor: Promo/Nokia
Nokia P1?
Izvor: Promo/Nokia

Ne tako davno, Nokia je proizvodila mobilne telefone. Zapravo, ovaj proizvođač je bio broj jedan kada su mobilni telefoni u pitanju.

Onda je nestala. Kompanija Microsoft je kupila ono što je od finske kompanije ostalo. Za razliku od ostalih proizvođača koji su odavno „prisvojili“ Android operativni sistem, Nokia to nikada nije uradila. Držala se Symbian-a, a kasnije Windows Mobile operativnog sistema.

Međutim, ove godine će se neke stvari promeniti. Nedavno su se pojavile prve informacije o novim Android Nokia telefonima. Ako niste znali, telefone će proizvoditi finska kompanija HMD Global koja ima pravo na korišćenje Nokia imena narednih deset godina.

No, kako pojedini izvori navode, dva nova Nokia Android telefona su se pojavila na GeekBench benčmark sajtu. Reč je o Nokia 5320 i RM-1490 modelima. Da, Nokia model 5320 je i ranije postojao.

Pomenuti model se trenutno testira sa Android 4.4.4 KitKat verzijom što je, morate priznati, veoma čudno. Najnovija Android verzija je 7.0 Nougat. No, dobro. Telefon koristi Snapdragon 820 čipset u kombinaciji sa 2GB RAM memorije.

Drugi model, RM-1490 koristi AMD a8-5545M procesor radnog takta svega 500MHz. Takođe koristi 2GB RAM memorije. Kao i 5320, i ovaj model se testira sa KitKat 4.4 Android verzijom.

Glasine koje su se prethodno pojavljivale otkrivale se u da Nokia radi na dva nova uređaja - jedan sa ekranom dijagonale 5.2 inča, i drugi sa gijagonalom od 5.5 inča. Ovi uređaji bi trebalo da imaju 2K ekrane. Takođe, najverovatnije će dolaziti sa Z Launcher-om, a imaće i IP68 sertifikate, tj. biće otporni na prašinu i vodu, piše TechViral.

Nije poznato kada će se uređaji naći u prodaji. Prema svemu sudeći, to će se desiti krajem godine.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS