• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SMS i Imobile za nebesko plavu noć u Rimu (VIDEO)

Autor mondo.ba

Lacio golovima Milinković Savića i Imobilea pobijedio Romu 2:0 u polufinalu Kupa Italije.

Lacio je prekinuo niz poraza protiv najvećeg rivala Rome. 

U prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Italije Lacio je savladao Romu 2:0, golovima Milinković Savića i Imobilea.

Tako su prekinuli niz od četiri pobjede Rome u posljednjih pet utakmica u svim takmičenjima. Lacio je posljednju pobjedu protiv Rome slavio još u sezoni 2012/2013 takođe u Kupu.

Za pobjedu se može reći da je zaslužena pošto je Lacio bio mirniji i ono što je bitno u ovakvim utakmicama u kojima nema puno prilika, svoje je iskoristio.

Roma je prva zaprijetila. Džeko je u trećem minutu šutirao, ali je njegov pokušaj izblokiran. Nastavili su se pritisci ovog puta gostujućeg tima, ali bez konkretnijih šansi.

Lacio je prvi put “pokazao zube” nakon deset minuta igre. Marko Parolo je ušao u šesnaesterac Rome i iznudio korner.

Roma je imala dobru priliku poslije 15 minuta igre. Manolas je iz izgledne situacije šutirao glavom, ali je golman Lacija bio siguran.

Poslije pet minuta igre slična situacija pred golom Rome. Sergej Milinković Savić je bio najviši u skoku i njegov pokušaj je odbranio golman Alison, dok je standardni čuvar mreže Vojćek Ščešni ostao na klupi.

Roma je ubrzo uzvratila preko Niangolana. Ono što je za vikend pogađao protiv Intera, večeras nije na Olimpijskom stadionu u Rimu.

Potom ispred šesnaesterca Rome driblerske sposobnosti demonstrira Ćiro Imobile, ali bez veće opasnosti po gol Rome.

Ipak bio je to nagovještaj velikog slavlja domaćih navijača.

Reprezentativac Srbije  Sergej Milinković – Savić  je postigao gol nakon pola sata igre i tako na najljepši način krunisao odličnu igru.

Kao rasni napadač  je reagovao na asistenciju saigrača i postigao lijep pogodak.  Manolas je prethodno izgubio loptu na sredini terena i Lacio je nakon dva poteza došao u situaciju da zaprjieti. Parolo je asistirao,a Milinković  - Savić sa sedam metara poslao loptu u mrežu.

...
Izvor: YouTube

Najbolju situaciju za izjednačenje imao je Edin Džeko. Najbolji strijelac Rome uspio je primiriti loptu u petercu Lacija, ali nije uspio postići pogodak te se na odmor otišlo prednošću Lacija 1:0.

Twitter Embed Code

U drugom  poluvremenu bez većih uzbuđenja do 60. minuta. Lacio odnosno Imobile je dobro šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je njegov pokušao otišao pored gola.

Trener Rome Spaleti prvi je mijenjao. U 63. minutu umjesto Paredesa je ušao Peroti, koji je ofanziciji igrač i igrač, koji ima više smisla za postizanje golova.

Tri minuta kasnije velika prilika za Romu. Edin Džeko je najviši u skoku i pravo je čudo kako iz peterca nije uspio postići izjednačujući gol. Lopta je otišla tik preko prečke, a svi u Romi su se uhvatili za glavu.

Nakon pritiska Roma reaguje izmjenom i Simone Inzagi.  Čvrsti Keita je ušao umjesto Andersona. Na drugoj strani El Šaravi je zamijenio Mohameda Salaha, koji se puno trudio, ali nije bilo većeg efekta.

Sastavi:

LACIO: Strakoša - Valas, de Vrij, Bastos, Lukaku ( Kreko 80) - Milinković –Savić ( Murgia 90) , Bilja, Parolo,Basta - Imobile, Anderson ( Keita 67).

ROMA: Alison - Rudiger, Facio, Manolas – Peres ( Toti 87), Peredes (Peroti 54) , Strotman, Emerson - Salah ( El Šaravi 69), Niangolan, Džeko

Na drugoj strani novi gol za Lacio. Dao ga je Ćiro Imobile, ali sudije su pokazale iz ofsajda tako da je ostalo 1:0.

Kako  se meč bližio kraju i igrači Rome su bili sve nervozniji te je žuti karton zaradio Strotman.  Na drugoj strani golman Lacija Strakoša je takođe “požutio”.

I onda u 79. minutu novi gol za Lacio. Raspoložen za igru u srijedu uveče bio je Ćiro Imobile. Keita je asistent, a Imobile je postigao drugi gol za Lacio, koji ove sezone odlično igra u Kupu. Nisu poraženi u posljednjih 10 od 11 utakmica.

Ponovo je Roma primila gol iz peterca.

...
Izvor: YouTube

Nakon ovog gola Simone Inzagi je počeo polako da “zatvara” utakmicu. Umjesto Lukakua ušao je Kreko.

Roma je u finišu pokušala na sve načine doći do gola. Niangolan je imao odličnu prilIku. Iz punog trka odlično je šutirao, ali je golman domaćih loptu poslao u korner.

U finišu meča priliku je dobio i legenda Rome Frančesko Toti, koji je u igru ušao umjesto Peresa.

Kup Italije, polufinale:

Lacio – Roma 2:0 (1:0)

/ Milinković Savić 30, Imobile 79/ 

Juventus – Napoli 3:1 (0:1)

/Dibala 47 penal, 69 penal, Iguain 64 – Kaljehon 36/

 Revanč mečevi igraju se 5. aprila

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC