Windows posle 32 godine više neće imati Paint!

Autor:

Ako je verovati dobro obaveštenim IT izvorima, Microsoft će posle 32 godine izbaciti Paint program iz Windows operativnog sistema!

Windows posle 32 godine više neće imati Paint! Foto: MONDO portal/Marko Čavić Ovo smo nacrtali za tri minuta, u slavu Paint programa...

Paint je deo Windows operativnog sistema od 1985. godine, ali je kompanija, kako britanski The Independet saznaje, obustavila aktivan razvoj legendarnog grafičkog programa.

Iako su mnogi od nas prve grafičke korake napravili baš u ovom programu, Paint će uskoro biti penzionisan, jer više ne zadovoljava standardne modernih, naprednijih korisnika. Ovaj program više neće biti deo Windows 10 operativnog sistema kad u septembru stigne novo ažuriranje najnovijeg Microsoft operativnog sistema, koje nosi naziv „Fall Creators Update“.

Paint je nedavno dobio svoju 3D verziju, o kojoj smo detaljno pisali, ali nije ono što je Paint u suštini - jednostavan grafički program koji razumeju milioni korisnika.

Takođe, razloga za ubijanje Paint programa mogao bi biti taj što će se Paint.net, popularni pandan (mada vrlo bazičan) PhotoShop-u pojaviti baš sa novim ažuriranjem Windows-a u okviru Windows Store ponude, kao aplikacija koja će biti prilagođena svim uređajima na kojima Windows 10 funkcioniše.

U svakom slučaju - zbogom Paint, voleli smo te, pomogao si nam i hvala!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Tagovi:

Ostale vijesti