• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Renoviranje Reala - odlaze Bejl i Modrić?

Autor mondo.rs

Prvak Španije i Evrope planira da što pre osveži ekipu.

Real Madrid je u novu sezonu ušao silovito.

Posle pobeda u Superkupu Evrope i Superkupu Španije, gde su na kolena bačeni velikani evropskog fudbala poput Mančester junajteda i Barselone, delovalo je da će sezona koja je bila na pragu biti još jedna uspešna za Zinedina Zidana i njegovu kaznenu ekspediciju iz Madrida.

Ali...

Vrlo brzo su se stvari otele kontroli i "kraljevski klub" počeo je ta "štuca" na glavnom frontu.

Pošto je pobedio u La Korunji, Real je dva puta uzastopno remizirao na Santjago Bernabeu. Valensija i Levante otkinuli su prvaku po dva boda i praktično odmah od starta Primere Madriđani su se našli u zaostatku za Barselonom.

Poraz od Betisa (0:1), opet u prestonici, saplitanje na gostovanju Đironi (1:2) i remi sa "jorgandžijama" doveli su čak u pitanje i položaj Zinedina Zidana, trenera koji je za kratko vreme napravio bum i vratio klub na staze najvećih uspeha.

Ipak, stvari se sada ne odvijaju po planovima Francuza i ambiciozne uprave. Barselona ima deset, a Valensija šest bodova prednosti, dok je Real sa gradskim rivalom Atletikom na deobi trećeg mesta.

Iz tog razloga Zidan je spremio rekonstrukciju tima, a kako pišu mediji u Španiji, oni naklonjeni klubu, ona podrazumeva i oproštaj od dve velike zvezde. Posle razlogovora sa Florentinom Perezom, kome je Zidan predočio da ima problem u svlačionici i da je ekipa podeljena na klanove, osvanuo je spisak igrača kojima će se klub što pre zahvaliti.

Nekima već ove zime, a većini na leto...

Najzvučnija imena su svakako Garet Bejl i Luka Modrić. Velšanin i Hrvat trebalo bi da ostanu do leta, a onda, kao najveći suparnici Kristijana Ronalda da potraže novu sredinu, što za njih svakako neće biti problem.

Takođe, planira se odlazak golmana Kika Kasilje, zatim Akrafa Hakimija i Valjeha. Već u januaru na pozajmicu bi mogli da odu Dani Sebaljos i Lukas Vaskez.

Ronaldo i Benzema su sigurni i Zidan na njih računa, ali planira da ekipu popunim skupocenim pojačanjima, za koje Perez uveliko sprema novac. Na listi želja su Aleksis Sančez, Dibala golmani David de Hea, Kepa...

Nema sumnje čekaju nas zanimljivi prelazni rokovi u kojima bi glavnu ulogu trebalo da ima Real Madrid. Zidan je, prema španskim medijima, za sada siguran na klupi, jer Florentino Perez uprkos lošim rezultatima ima puno poverenja u nekadašnju veliku zvezdu svetskog fudbala.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC