• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osveta naoružanih navijača u Mostaru: Huligani sa pištoljima ukrali 50 zastava!

Autor Dragan Šutvić

Ne smiruje se navijačka scena u Bosni i Hercegovini, posebno kada je riječ o Zrinjskom i Veležu.

 Ultrasi uzeli 50 zastava Red Armi  Izvor: Profimedia

Fudbalsku i navijačku scenu u Bosni i Hercegovini, odnosno Premijer ligi te zemlje, prije manje od mjesec dana šokirala je vijest iz Mostara. Navijači Veleža su uspjeli da "ukradu" sve glavne zastave sa tribine na kojoj su najvatrenije pristalice njihovog gradskog rivala, Zrinjskog. Pozirali su sa njima, okrenutim naopako, ali... Čini se da je sada došlo do osvete!

U navijačkim krugovima "padanje" zastava znači i gašenje navijačke grupe, ali su se navijači Zrinjskog osvetili najvećem rivalu. Kako prenose mediji iz Bosne i Hercegovine, naoružani navijači Zrinjskog zarobili su jednog od navijača Veleža i natjerali ga da otkrije gdje su njihove zastave, a zatim ih oduzeli!

"Vatrenim oružjem naoružani navijači Zrinjskog upali su u petak uveče u najmanje dva stana u Mostaru u kojima su navijači Veleža čuvali transparente", saznaje Istraga.ba. Po informacijama do kojih su došli novinari ovog sajta, navijači Zrinjskog jednog navijača Veleža vezali su lisicama i on im je priznao gdje se nalaze ostali transparenti. Navijači Zrinjskog, Ultrasi, dronovima su pratili navijače Veleža kako bi otkrili gdje se nalaze transparenti ove navijačke grupe. Sve se dogodilo u noći između petka i subote.

Prije nešto manje od mjesec dana, tačnije 7. aprila, navijačka grupa Veleža Red Army otela je Ultrasima većinu transparenata koji su krasili njihovu tribinu. Fotografijom su se pohvalili na društvenim mrežama pozirajući s ukradenim transparentima okrenutim naopako kako je običaj u navijačkim krugovima.

Bljesak.info piše da su navijači Zrinjskog pod i dalje nerazjašnjenim okolnostima juče oduzeli oko 50 transparenata od svojih protivnika, navijača Veleža koji se okupljaju u grupi Red Army. Nakon utakmice Velež - Posušje (2:0), Ultrasi su napali pripadnike Red Army i tom prilikom im oteli mnoge transparente, među kojima i onaj udarni, veliki, s natpisom “Red Army”.

Pored sportskog rivalstva Zrinjski i Velež imaju i niz drugih razlika. Podsećamo, navijači Zrinjskog su pretežno Hrvati koji žive u Mostaru, dok za Velež navija muslimansko stanovništvo tog grada.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ultras

Nemojte nasijedati na lažne vijesti sa bašĆaršije..Nikakvih pištolja nije bilo,niti je itko završio u bolnici.Još je "molerima",kao potpis, ostavljen stijeg Herceg-Bosne na balkonu💪.Čak ni MUP nije imao nikakve prijave....A u "molerskoj" akciji je pretučen dečko pred roditeljima u haustoru(završio je u bolnici),i pokradeni su transparenti,al' ne glavni od Ultras Mostar..A curicama s druge strane nedostaju svi,najbitnije glavni i stijeg tzv.armijeBiH .. I sad su red army RAhmetlije.. Sve su ovo zeze,samo da ne preraste u veće zlo..

Djomla

Nije to nista. Navijace Sloge ugasio Zlatko Maksimovic, sportski direktor Sloge.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC