• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zrinjski poslije mostarskog derbija i incidenata prozvao medije!

Autor Dragan Šutvić

Mostarski klub oglasio se saopštenjem za javnost.

 neredi mostar ultrasi Izvor: Screenshot/Twitter/Bljesak.info

Mostarski derbi odigran u subotu, a završen trijumfom Zrinjskog (1:0), obilježili su i incidenti nakon posljednjeg sudijskog zvižduka.

Nakon što je meč završen, jedan broj navijača domaće ekipe, popularnih Ultrasa, našao se na terenu. Uslijedio je kratkotrajni sukob sa policijom, koja je vrlo brzo spriječila veće incidente na stadionu "Pod Bijelim brijegom".

Pristalice "plemića" su bili u središtu incidenata i tokom novembarskog gradskog derbija u Vrapčićima, od kada se Zrinjski nalazi pod uslovnom kaznom, a dan nakon derbija sa "rođenima", Zrinjski se oglasio saopštenjem, u kojem je prozvao medije zbog, kako kažu, neprofesionalnosti.

Saopštenje Zrinjskog prenosimo u potpunosti, bez izmjena.

"HŠK Zrinjski Mostar primoran je reagirati službenim priopćenjem nakon jučer odigrane utakmice HŠK Zrinjski - FK Velež (1:0).
Iako bismo trebali biti sretni i zadovoljni zbog četvrte uzastopne pobjede u prvenstvu, odnosno još jednog trijumfa u gradskom derbiju, nažalost, dužni smo izraziti žaljenje zbog događaja nakon utakmice i kao što uvijek radimo, jasno osuditi svaki oblik nasilja te nedoličnog i destruktivnog ponašanja.

HŠK Zrinjski također želi jasno naglasiti da će i dalje, kao i uvijek do sada, nastaviti pozivati sve dionike našeg klupskog nogometa na razum i mir, jer svako drugačije ponašanje može imati dalekosežne posljedice.

Nažalost, u danima uoči jučerašnje utakmice tog pozivanja na razum i mir itekako je nedostajalo, pogotovo od strane neodgovornih medija koji su, iako su se povišene tenzije jasno mogle osjetiti, pokazali frapantnu razinu neprofesionalnosti. Naime, umjesto da su jasno osuđivali svaki oblik nasilja, što je normalno u cijelom civiliziranom svijetu, oni su isto to nasilje zapravo izravno i neizravno poticali!

Manjku profesionalizma svjedočimo i danas kada se opet potpuno neodgovorno i neistinito piše o jučerašnjim događajima. Smatramo vrlo manipulativnim i opasnim objaviti da su “navijači nakon posljednjeg sudačkog zvižduka preskočili ogradu i krenuli prema službenim prostorijama kluba”, jer se tako u zabludu dovodi javnost koja može pogrešno zaključiti kako su navijači utrčali u teren s ciljem da napadnu igrače gostujuće momčadi, a što definitivno ne odgovara istini.

Naravno, deplasiranim smatramo i napise kako Zrinjskom prijeti oduzimanje bodova, ali od medija kojima animozitet prema našem klubu raste kako rastu i naši uspjesi, ništa drugo ne možemo niti očekivati.

HŠK Zrinjski okreće se utakmici polufinala Kupa u srijedu protiv FK Sloga uz još jedan poziv svim dionicima našeg klupskog nogometa na razum i mir", istakli su iz mostarskog kluba.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC